Controle gynaecoloog – 15 november 2016

Albert Schweitzer ziekenhuis

Vanmorgen was ik voor controle in het ziekenhuis bij de gynaecoloog. Sinds vorig jaar heb ik nog niet zo erg in spanning gezeten voor een controle als deze keer. Doordat ik al 3 weken een beetje last heb van mijn rug haalde ik van alles in mijn hoofd. Maar goed, ik heb ’t gered tot vandaag. Bij deze een kort verslagje voor degenen die alleen willen weten hoe het is afgelopen. In de volgende blog zal ik meer vertellen over het gevoel erbij.

De tumorwaarde (CA 125 in mijn geval) was laag gebleven en de echo zag er goed uit. Ik vertelde over mijn rugklachten. Nu deed ze daar nog even niets mee, maar over 2 weken heb ik een belafspraak met de gynaecoloog. Als de rugpijn door spanning komt zou het over 2 weken over moeten zijn zei ze en anders zal er een foto of iets dergelijks worden gemaakt denk ik.

Voor nu ben ik blij, dankbaar en opgelucht dat de echo en tumorwaarde goed zijn. Tegelijkertijd is het nog een beetje spannend tot die rugklachten zijn verdwenen. Rugklachten link ik onbewust vaak aan m’n moeder die ooit 3 rugwervels brak door uitzaaiingen van borstkanker. Ik ben m’n moeder niet nee, maar het herinnert me er altijd wel aan dat het zo kan gaan.

ps: iemand vroeg me wat een tumorwaarde is. Ik vergeet soms dat dit niet voor iedereen duidelijk is. Dus bij deze de uitleg van het AVL ziekenhuis: www.avl.nl/diagnostiek/tumormarkers/

3 gedachten over “Controle gynaecoloog – 15 november 2016”

Geef een reactie