FAQ

baarmoederkanker

 

Baarmoederkanker

update 22 augustus 2018

 • Welke soort kanker heb je? 
  Uitgezaaide baarmoederkanker stadium 4a
 • Is de kanker nu ‘weg’? 
  Dat weet ik niet. Na de behandelingen in 2015 was ik kankervrij. In dit stadium spreken artsen niet van genezing.
 • Hoe vaak ga je voor controle naar het ziekenhuis? 
  Eens per jaar naar de gynaecoloog en eens per jaar naar de radiotherapeut/oncoloog. De laatste controle was 22 augustus bij de radiotherapeut/oncoloog. Omdat ik wat andere klachten heb en erg moe ben, heb ik over 6-8 weken weer een controleafspraak.
 • Hoe was de laatste controle bij de gynaecoloog? 
  In mei bleek de tumorwaarde in mijn bloed drieënhalf keer zo hoog te zijn als de afgelopen 2 jaren. Dit kan betekenen dat de kanker weer actief is, maar in theorie kan deze waarde nog zakken.
 • Worden er verdere onderzoeken gedaan?
  Nee, nu nog niet. Pas als ik meer klachten krijg.
 • Waarom niet? 
  Omdat dit geen nut heeft. Als de kanker terug zou zijn, is het volgens de artsen niet meer te genezen. Er wordt dan alleen behandeld als het echt nodig is, eerder niet.
 • Hoe voel je je? 
  Ik ben erg moe. Dat komt misschien, omdat ik na alle behandelingen ‘gewoon’ doorging en vaak over mijn grenzen ben gegaan, of omdat de kanker terug is.

baarmoederkanker

Meer informatie

In 2015 ben ik behandeld voor uitgezaaide baarmoederkanker met een operatie, 6 chemokuren en 23 bestralingen. Het begon met een kleine poliep die onschuldig leek. Na veel onderzoeken bleek het toch kanker te zijn, uitgezaaid in mijn buikholte en naar mijn blaas. De tumor had zich op een rare manier verspreid en kan dus ook zomaar weer ergens tevoorschijn komen.

Op de site van kanker.nl kun je nog meer informatie vinden over baarmoederkanker, behandelingen, overlevingspercentages enzovoorts.