Geloof en kerk

Zonder God zou mijn leven er anders uitzien. Ik vind het niet altijd heel makkelijk, maar de wetenschap dat God voor mij zorgt geeft rust.

Dit zijn een paar pagina’s uit mijn Bijschrijfbijbel. In 2016 begon ik daarmee, omdat ik graag iets met de Bijbel wilde doen, maar nog niet veel energie had na alle behandelingen.

Psalm 16
Johannes 3:16
1 Korinthiërs 15:52

Kerken

Erg honkvast ben ik niet geweest qua kerk. Daardoor heb ik wel veel geleerd in de verschillende kerken, over al die kerken en over God. Ik geloof wel dat God er uiteindelijk een bedoeling mee heeft. Het had ook steeds verschillende oorzaken, maar erg trots ben ik niet op het ‘kerkshoppen’.

In 2015 schreef ik mijn scriptie voor de cursus ‘contextueel pastoraat’ bij Koinonia over jezelf durven, kunnen en mogen zijn in de kerk. Echt jezelf zijn in een kerk kan alleen als je weet wie je bent in Christus en eigenlijk maakt de kerk dan niet zoveel meer uit.

‘Beeldenstorm in je hoofd’

Bijbelvers van de dag

Luister goed! Als je luistert naar mijn wijze lessen, leer je wat goed en eerlijk is. Dan zul je altijd doen wat goed is.

’t Kan me niet schelen

Al die verschillende kerken en meningen vind ik best vermoeiend soms. Ik ben een denker en wil dus alles weten en onderzoeken. Als kind ging ik met mijn ouders en zusje naar de Gereformeerde Gemeente en in mijn tienertijd hield ik me bezig met het thema ‘uitverkiezing’ en het verschil tussen de Ger.Gem. en de Ger.Gem. in Ned. Op mijn 19e ging ik naar de Hervormde Kerk. Mijn man en ik trouwden daar, lieten er onze kinderen dopen en mijn ouders zijn er begraven. In 2011 werden we lid van een vol evangelie gemeente en al snel ontdekten we dat de verschillen in evangelische kerken niet minder zijn dan in de traditionele kerk en heb ik dus weer net zoveel om over na te denken.

Dit lied van de band ‘Voorwaar’ (nu TimZingt) vat alle discussies in en van de diverse kerken een beetje samen. Al komen er ook steeds weer nieuwe bij. Gelukkig blijft God wel Dezelfde!

Muziek

Al die kerken hebben nog steeds invloed op mijn muzieksmaak. Een orgel kan ik nog steeds waarderen en het ‘Ridderkerkse kinderkoor’ waar onze kinderen op zaten ontroert me. Michaël W Smith was de eerste gospelartiest die ik ontdekte en ik luister nog steeds graag naar zijn muziek.

Emmanuel – Darlene Zschech

Heugelijke tijding

MWS – Christ Be All Around Me

Kerst met de ‘Ridderkerkse kinderkoren’