Baarmoederkanker

Baarmoederkanker is een vorm van kanker die zich ontwikkelt in de baarmoeder. Als kankercellen losraken en door het lichaam gaan zwerven, ontstaan er uitzaaiingen van baarmoederkanker.

Er zijn verschillende stadia van baarmoederkanker. Afhankelijk van deze stadia kunnen de symptomen, behandeling, het verloop van de ziekte en de genezingskansen anders zijn. 

  • In stadium 1 is de tumor beperkt gebleven tot de baarmoeder.
  • In stadium 2 is de tumor zichtbaar doorgegroeid naar de baarmoederhals, maar niet buiten de baarmoeder.
  • In stadium 3 is de tumor in een vergevorderd stadium en gegroeid tot buiten de baarmoeder maar nog wel binnen het kleine bekken.
  • In stadium 4 is de tumor in een vergevorderd stadium en doorgegroeid buiten het kleine bekken naar de blaas, endeldarm of elders in de buikholte.

Baarmoederkanker is iets anders dan baarmoederhalskanker. Baarmoederhalskanker ontstaat in de baarmoederhals en heeft andere oorzaken. Baarmoederhalskanker is te ontdekken door een uitstrijkje, baarmoederkanker helaas niet.

Op de site van kanker.nl kun je nog meer informatie vinden over baarmoederkanker en de behandelingen: wat is baarmoederkanker

Bij mij is in 2015 baarmoederkanker stadium 4a vastgesteld. De baarmoederkanker is begonnen met een kleine poliep in de baarmoeder en is uitgezaaid in mijn buik en blaas(dak).