Geloof en kerk

Zonder God zou mijn leven er anders uitzien. Ik vind het niet altijd heel makkelijk, maar de wetenschap dat God voor mij zorgt geeft rust.

Hier zijn al mijn blogberichten over leven met God terug te vinden.

Dit zijn een paar pagina’s uit mijn Bijschrijfbijbel. In 2016 begon ik daarmee, omdat ik graag iets met de Bijbel wilde doen, maar nog niet veel energie had na alle behandelingen.

Bible-journaling
Psalm 16
kerken
Johannes 3:16
Bible-journaling
1 Korinthiërs 15:52

Bijbelvers van de dag

Houd van elkaar zoals broers en zussen van elkaar houden. Laat altijd zien dat je respect hebt voor de ander.

Kerk(en)

Al die verschillende kerken en meningen vind ik boeiend, maar ook best vermoeiend. Ik ben een denker en wil alles begrijpen. Als kind ging ik met mijn ouders en zus naar de Gereformeerde Gemeente en in mijn tienertijd hield ik me bezig met thema’s als ‘uitverkiezing’ en de verschillen tussen reformatorische kerken. Op mijn 19e ging ik naar de Hervormde Kerk. Later trouwden mijn man en ik daar, lieten er onze kinderen dopen en mijn ouders zijn vanuit diezelfde kerk begraven. In 2011 werden we lid van evangelische gemeente en na een jaar weer van een andere evangelische gemeente. Al snel ontdekten we de thema’s en verschillen in evangelische kerken. Het ‘grappige’ is dat de uitersten van het refo-cultuurtje en de charismatische cultuur elkaar overlappen.

In 2015 schreef ik mijn scriptie ‘Beeldenstorm in je hoofd’ voor de cursus contextueel pastoraat bij Koinonia over ‘jezelf durven, kunnen en mogen zijn in de kerk’. Echt jezelf zijn in een kerk kan alleen als je weet wie je bent in Christus en eigenlijk maakt de kerk dan niet zoveel meer uit. De tekening maakte ik zelf en de plaatjes preken voor zich denk ik. De theorie begrijp ik inmiddels, de praktijk oefen ik nog elke dag.

beeldenstorm in je hoofd

 

Muziek

Al die kerken hebben nog steeds invloed op mijn muzieksmaak. Een orgel kan ik nog steeds waarderen en het ‘Ridderkerkse kinderkoor’ waar onze kinderen op zaten ontroert me. Michaël W Smith was de eerste gospelartiest die ik ontdekte en de laatste jaren ben ik fan van Matthijn Buwalda, vooral om zijn teksten.

Nog één rivier – Matthijn Buwalda

Heugelijke tijding

MWS – Christ Be All Around Me

Kerst met de ‘Ridderkerkse kinderkoren’