Over mij

 

Waarom ik dit blog begon

Ik ben Heleen, 43 jaar oud, 19 jaar getrouwd en samen hebben we 2 dochters van 16 en 12 jaar. Sinds 2014 hebben we ook een hondje Lucky.

In 2015  begon ik met het schrijven van deze blog, nadat ik hoorde dat ik kanker had. Het schrijven hierover hielp me de dingen op een rijtje te krijgen en te verwerken. Ook was het een handige manier om mensen die dat fijn vinden op de hoogte te houden hoe het gaat met mij en ons gezin.

Na een half jaar met verschillende onderzoeken en diverse diagnoses bleek het om uitgezaaide baarmoederkanker te gaan. Uiteindelijk ben ik geopereerd, kreeg ik 6 chemokuren en 23 bestralingen.

Groeiblog

Jaren daarvóór heb ik ook even een blog gehad dat ging over groei. Deze blogberichten zijn weg, want ik durfde ze toen nog niet goed te plaatsen op het Internet. De naam GROEIBLOG heb ik zo gehouden, omdat ik heb ervaren dat we ook in en door pijn en moeite groeien.

Wat doe ik en waarover ik schrijf

Al meer dan 20 jaar werk ik als apothekersassistent, de laatste 10 jaar in een dienstapotheek.

Daarnaast vind ik het leuk om met hele andere dingen bezig te zijn en iets te leren. In 2012 begon ik met de 4-jarige cursus ‘Contextueel Pastoraat’ bij de stichting Koinonia en in september 2017 ben ik begonnen met de ETS-Bijbelcursus bij het Evangelisch College.

Ik schrijf nog steeds over groei, over familie, kerk, geloof, relaties en hobby’s zoals Bible Journaling en nog veel meer. Want de gevolgen van kanker beïnvloeden wel mijn leven, maar het is niet het enige waarmee ik me bezig houd gelukkig!