Over mij

 

Ik ben Heleen, 42 jaar oud, 19 jaar getrouwd en samen hebben we 2 dochters van 15 en 12 jaar. Sinds 2014 hebben we ook een leuk hondje Lucky.

In 2015  begon ik met het schrijven van deze blog, nadat ik hoorde dat ik kanker had. Het schrijven hierover hielp me de dingen op een rijtje te krijgen en te verwerken. Ook was het een handige manier om mensen die dat fijn vinden op de hoogte te houden hoe het gaat met mij en ons gezin.

Na een half jaar met verschillende onderzoeken en diverse diagnoses bleek het om uitgezaaide baarmoederkanker te gaan. Uiteindelijk ben ik geopereerd, kreeg ik 6 chemokuren en 23 bestralingen.

Jaren daarvóór heb ik ook even een blog gehad dat ging over groei. Deze blogberichten zijn weg, want ik durfde ze toen nog niet goed te plaatsen op het Internet. De naam GROEIBLOG heb ik zo gehouden, omdat ik heb ervaren dat we ook in en door pijn en moeite groeien.

Ik schrijf nog steeds over groei, mijn familie, het gemis van mijn ouders, kerk, geloof, relaties en hobby’s zoals Bible Journaling en nog veel meer. Want de gevolgen van kanker beïnvloeden wel mijn leven, maar het is niet het enige waarmee ik me bezig houd gelukkig! Ik vind het leuk om dingen te leren en ergens mee bezig te zijn. In 2012 begon ik met de 4-jarige cursus ‘Contextueel Pastoraat’ bij de stichting Koinonia en in september wil ik beginnen met de ETS Bijbelcursus bij het Evangelisch College.

Dit is een van mijn favoriete liedjes ‘Traces of Heaven’, van Bryan Duncan:

 

I’ve learned a lesson, and I’ve learned it well
Life don’t get easier in the long run
I’ve washed my heart out in the tears I’ve cried
How I hate it, but I love it
And there’s just no turning back, no
Will I find a way?
Will I fall apart?
Will You love me win or lose, yeah?
I keep reaching out to You

‘Cause my hope lies in Your love for me
In Your faithfulness I can see
Traces of heaven
In subtle kindness, Lord
You keep lovingly showing me
Traces of heaven

I’ve longed to know how forgiveness feels
I’ve longed to feel that I belong to You
The truth can hold me for a thousand years
I can make it, I can take it
But there’s more to love than truth
I can face the pain
I will live again
Long as I keep trusting You
And I’ll keep trusting You!