Wees niet als ik en iedereen

‘Wees niet’ – Tim Zingt

Wees niet zo groot
Wees niet zo sterk
Wees niet zo bang
zo bang voor het leven

Wees niet zo cynisch
Wees niet zelfvoldaan
Wees niet terughoudend
durf alles te geven

Durf te denken, geloven, heb lief
Durf kwetsbaar te zijn, wees hopeloos naïef
Durf ruimte te scheppen op adem te komen
blijf relativeren en blijf altijd dromen

Wees niet onverschillig en wees niet behoudend
Wees niet zo druk, zo druk met je leven
Wees niet onbewogen en wees toch niet zó rationeel
Wees niet zo zwaar, nee blijf altijd zweven

Wees lichter dan licht en adem het leven
Wees gunnend en delend en altijd gedreven
Ja wees uit een stuk en altijd spontaan
en wat anderen vinden, heb daar nou maar schijt aan

En hou van de mensen en weet je bemind
heb oog voor detail bewonder, wees kind
Wees moedig, standvastig ook al sta je alleen
Kortom, wees niet, wees niet, als ik, en iedereen


Zou hij dit liedje voor mij hebben gemaakt vraag ik me af? Wat moet ik er nog meer over schrijven, het is wat ik wil zeggen, hoe ik wil zijn en hoe ik wil leven.

Stiekem ben ik een beetje jaloers op Tim. Ik vind dit zo’n mooi liedje, kon ik het maar zo verwoorden. Ik hou van zijn grappen, van zijn zelfkritische liedjes en cabaret in de kerk. Was ik maar geboren als cabaretier. Bij mij komt ’t meestal net iets rotter uit mijn mond of in mijn blog.

Maar ja, ik heb weer andere kwaliteiten. Nee, ik ben nog niet volmaakt dat is duidelijk. Soms een beetje te cynisch of zelfvoldaan, maar niet terughoudend en ik durf veel te geven. Ik durf kwetsbaar te zijn en ben soms hopeloos naïef. Relativeren vind ik soms moeilijk, maar ik blijf wel dromen.

Bij deze ‘Wees niet als ik en iedereen, maar wees jezelf. God heeft ons namelijk allemaal uniek gemaakt.

Wees jezelf, het mag, echt, ook van mij’.

3 reacties op “Wees niet als ik en iedereen

Geef een reactie