2019 was goed voor mij

2019

Zoveel ging goed in 2019!

Het jaar 2019 is een stuk leuker om terug te kijken dan 2018. Ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Vorig jaar had ik ook genoeg om dankbaar voor te zijn, maar ik zag het toen niet zo goed.

Controles in het ziekenhuis

Dit jaar ging ik drie keer voor controle naar het ziekenhuis en het was alle drie de keren oké. Dat de tumorwaarde was gezakt na de vorige keer in 2018 was echt een wonder! Het had zomaar anders kunnen zijn, maar het gaat goed.

Medische fitness

In januari stopte de oncologische fitness bij de fysiopraktijk, maar ik kon doorstromen naar medische fitness. Eigenlijk gewoon hetzelfde, maar dan in een iets grotere groep. De gemiddelde leeftijd ging een stuk omlaag in die groep, want het zijn veel oudere mensen. Het is er gezellig. Van tevoren heb ik weinig zin, maar ik ben altijd weer blij als ik er ben. Ik krijg er meer energie van en de fysiotherapeut zei laatst dat ze mij nog iedere week vooruit ziet gaan.

De fysiotherapeut had nog een goede tip voor me, namelijk een diëtiste, gespecialiseerd in oncologie. Ik ben er al twee keer geweest en er is al een klein succesje, twee kilo afgevallen. Als het succes blijvend is schrijf ik er binnenkort meer over.

‘Hulpjes’

Het was het jaar van hulpmiddelen om het mezelf makkelijker te maken. Want mijn energie is zeker niet wat het was vóór de kanker, al is dit niet te zien aan de buitenkant.

De strijkdroger die ik begin dit jaar kocht vind ik nog steeds het beste huishoudelijk artikel wat ik ooit gekocht heb in 22 jaar huwelijk! Het ding strijkt en droogt inéén, dus ik hoef alleen nog was op te vouwen of op te hangen. De motor ging al snel stuk, maar gelukkig kreeg ik binnen een week een andere van de verkoper.

Sinds de aankoop van mijn e-bike in november heb ik meer gefietst dan ooit. Het is zo leuk om buiten te zijn, op de fiets, zonder moe te worden. Vorige week scoorde mijn man er ook één via Marktplaats, anders moet hij zo hard trappen naast mij. Vanaf nu kun je ons dus samen als twee ‘senioren’ tegenkomen op onze e-bikes.

Zomervakantie

Ondanks pech op de terugweg was de zomervakantie heel leuk dit jaar. Onze ‘nieuwe’ caravan beviel goed. De camping was hetzelfde als vorig jaar, maar mijn humeur was beter en de buren waren gezelliger.

ETS-Bijbelcursus

Ik ben al voor het derde jaar bezig met de ETS-Bijbelcursus. Ik stroomde in in het 4e leerjaar, toen het 1e leerjaar en nu ben ik bezig met het 2e leerjaar. De tijd gaat zo snel, ik durfde toen ik begon bijna niet te hopen dat ik gezond zou blijven en alle jaren zou kunnen volgen. Nu ben ik al over de helft en heb dus ook al over meer dan de helft van alle Bijbelboeken les gehad en tentamen gedaan. In januari zijn er trouwens weer open dagen op iedere locatie en kun je gratis een les bijwonen.

Blogs over de ETS-Bijbelcursus plaats ik niet meer op deze blogsite. Alle samenvattingen die ik heb gemaakt voor mijn tentamen van het 1e en 2e leerjaar staan op mijn website Leven met God en de Bijbel.

Werk

Sinds eind april werk ik weer hetzelfde aantal uren als voor mijn ‘burn-out’ of hoe je het ook wilt noemen. Ik werk iedere dinsdagavond en doe één dienst in het weekend. Het weekend van de ETS ben ik vrij. De bedrijfsmaatschappelijk werker leerde me dat het niet gek is om een half uur of twee keer een kwartier pauze te nemen als ik een hele dag werk. Ik heb nu weer plezier in mijn werk en dat is fijn.

2019 was goed!

Natuurlijk ging niet alles ‘goed’ dit jaar, dat kan niet. Maar van de dingen die niet of minder goed gingen leerde ik weer, dus was het toch ergens goed voor. Bovenal werd ik door wat minder goed ging herinnert aan wie vrienden zijn 😍en maakte ik nieuwe vrienden. Beide maken 2019 gewoon echt goed.

2 reacties

  1. Cobie schreef:

    Hoi Heleen hoop dat 2020 voor jou ook een goed jaar word .leef bij de dag zo het hele jaar door..Ik zeg doen liefs cobie

  2. Anne Stekhoven schreef:

    Ben blij voor jou.💖 Op naar het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: