Achtertuin

achtertuin

Druk

Tuinieren is mijn beste antidepressiva, al ben ik ook nog steeds blij met mijn sertraline. De laatste tijd was ik druk met mijn ETS-examen en het schrijven van blogs op mijn ‘Leven met God en de Bijbel’ website. Ook leuk, maar ik zat wel veel achter mijn laptop. Het cijfer voor mijn examen heb ik nog niet, maar het ging goed. Oh, en voor de oplettende lezer, ik heb inderdaad de domeinnaam van mijn tweede website gewijzigd. Deze klinkt wat vriendelijker en ik kan nu over meer onderwerpen schrijven dan alleen over ‘dwaalleringen’. Nog leuker dus. Maar gister was het tijd voor iets anders.

Achtertuin

Gister ben ik een dagje in de achtertuin bezig geweest. Ik was al vroeg uit bed, omdat ik naar de tandarts moest. Daar had ik trouwens wel een strakke timing voor. 8.10uur ging ik douchen en om 8.30uur lag ik in de tandartsstoel. Geen gaatjes en ze heeft ook nog mijn spalk (zo’n draad achter je tanden wanneer je een beugel hebt gehad) gelijmd die los zat. Dat scheelt me weer een ritje naar de orthodontist!

Ik had dus een lange dag en had opeens zin in de tuin. Mijn man was jarig. Een verjaardagskado wist ik niet, maar hij heeft al een paar keer gezegd dat we het onkruid nog moeten weghalen in de achtertuin. Vorig jaar hebben we de tuin opnieuw laten bestraten. Plantjes erin gezet. Toen werd het warm en gingen we op vakantie. Dus er was niet heel veel meer over. Ik bedacht dus dat nieuwe plantjes een prima kado waren voor hem. ’s Avonds lag ik gevloerd op de bank, maar de verjaardag hielden we toch niet en hij waardeerde mijn inspanning natuurlijk. Oh, en we zijn ook nog uit eten geweest tussendoor en na afloop nog een stukje van het damesvoetbal meegekregen.

Kinderen voor Kinderen – De achtertuin

Ik vond ze zo leuk vroeger, Kinderen voor Kinderen en dit liedje ken ik nog uit mijn hoofd. Als kind had ik al minicactussen en miniplantjes op mijn slaapkamer. Die kreeg ik van mijn moeder bij ‘Klein Aalsmeer’, wat nu Intratuin is. Mijn moeder was ook gek op planten, cactussen en tuinieren. Ik zie haar nog bezig ermee. Vandaag ga ik even naar Intratuin, nog een paar plantjes, dan is de achtertuin weer klaar.

3 reacties

  1. Cobie schreef:

    Succes Heleen maak er een mooie tuin van voor je mannentje ,ontspannend ,, bij e vakantie nog als jullie gaan geniet ervan , liefs cobie

  2. Aritha schreef:

    O leuk zo’n tuinpraatje! Nog gefeliciteerd!

  3. Anne Stekhoven schreef:

    Wat goed van jou om die tuin aan te pakken. Mooi hoor! Ik ben dol op planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: