/ / Uitgezaaide baarmoederkanker

Uitgezaaide baarmoederkanker

BAARMOEDERKANKER🎗
baarmoederkanker

Baarmoederkanker stadium 3C

Vanmorgen ben ik bij de oncoloog geweest. Hb was goed, dus vrijdag de tweede chemokuur. Voor de verandering hoorden we ook weer iets nieuws vandaag.

Nadat ik de 1e keer hoorde dat ik een voorstadium van baarmoederkanker en endometriose had, wat goed te genezen was volgens de gynaecoloog,
de 2e keer dat ik baarmoederkanker én eierstokkanker had,
de 3e keer dat ik alleen eierstokkanker stadium 2C had,
hoorde ik vandaag dat het moleculair onderzoek heeft uitgewezen dat ik alleen baarmoederkanker met uitzaaiingen heb, stadium 3C. Het is begonnen met een poliepje in de baarmoeder en uitgezaaid naar de blaaswand, tussen blaas en baarmoeder.

De chemo’s blijven hetzelfde, alleen volgen er na de chemo nog bestralingen. Hoeveel weet ik nog niet.

‘Kankervrij’ maken

Ook bij deze diagnose gaat de oncoloog er nog steeds voor om me ‘kankervrij’ te maken al zei de oncoloog er ook meteen bij dat hij nooit over genezing spreekt en als ik ooit bij hem terug kom is de kanker niet meer te genezen. Het enige dat me interesseert aan deze nieuwe diagnose is natuurlijk of mijn levensverwachting of de 5-jaarsoverleving nu anders is. Maar volgens de oncoloog maakt het niet veel uit. Hoe het na de behandeling verder gaat, moet de tijd uitwijzen.
Op het moment heb ik niet erg veel zin om me erin te verdiepen. Ik ben er een beetje moe van…

Vanmiddag ook nog bij de bedrijfsarts geweest. Hele aardige man. Ik zag er een beetje tegenop, maar dit viel dus alles mee gelukkig.

Moe

Eenmaal thuis wat gegeten en even uitpuffen op bed tot de jongste uit school komt….
Komt ze lopend thuis, fietssleutel kwijt. Heen en weer naar school met kind achterop, sleutel  was helaas niet op school, kan ik een kleine irritatie toch niet onderdrukken. Maar gelukkig, weer thuisgekomen zat de fietssleutel gewoon in haar jaszak.

Nu echt helemaal versleten lig ik weer in bed. Morgen maar wat leuks doen, nu ik me nog goed voel.

Geef een reactie