/ / Belafspraak gynaecoloog

Belafspraak gynaecoloog

LEVEN MET GOD 🙏🏻 | LEVEN NA KANKER 😇
Belafspraak gynaecoloog

Belafspraak gynaecoloog

Het gesprek bij de gynaecoloog bijna twee weken geleden voelde niet goed en een week later heb ik telefonisch contact gehad en om meer duidelijkheid gevraagd. Dit keer gaf de arts toe dat de tumorwaarde op en neer kan gaan, maar dat het vaak wel ergens op wijst als het stijgt. Ik vroeg haar of zij er sowieso van uit gaat dat de kanker terugkomt. Waarop ze zei dat die kans inderdaad groter is dan dat het wegblijft. De opmerking “maar het gaat al 3 jaar goed, die 3 jaar heb je vast” stelde me ook niet heel erg gerust…

Nu

Inmiddels ben ik een heel klein beetje gewend aan het idee en slaap ik weer iets beter. Soms heb ik een uur gejankt en op andere momenten was ik weer blij zijn met iets kleins. Muziek helpt ook altijd. Het leven gaat door en ik ga ook gewoon door! Het gaat nu goed met me en daar ga ik van genieten. Ik vraag ook geen medelijden of niet helpende tips. Hou me vast of zeg dat het rot is, dat is genoeg.

Wonder?

De laatste tijd heb ik 2 heel verschillende boeken gelezen. Het eerste was ‘Defining Deception’ van Costi Hinn en Anthony Wood. Een boek dat de dwaalleer beschrijft van mensen die o.a. leren dat het een gebrek is aan geloof in God wanneer je niet geneest. Het boek zoekt naar antwoorden op vragen als “Wat is de rol van de Geest?”, ” Is het Gods wil om altijd te genezen?” en “Wat is de Bijbelse definitie van een wonder?”.

Gelukkig las ik daarna het boek ‘Zelfs al ga ik’ van Henk Rothuizen. De titel verwijst naar Psalm 23. In februari was hij bij Groot Nieuws Radio en hij sprak me toen al erg aan. Henk schrijft over God als strijdende Leeuw en over God als het Lam. “Het is goed om de Leeuw van Juda aan te roepen en te vertrouwen, maar we dienen ervoor open te staan dat we vaker bezoek krijgen van het Lam”. Ook legt hij uit dat op gebed niet altijd genezing volgt, maar Jezus komt als het Lam altijd in Zijn liefde naar ons toe.

Al je haren zijn geteld

Leuk al die boeken en super interessant, maar ook frustrerend soms en vermoeiend. Dit kinderliedje is eigenlijk beter voor mijn humeur en duidelijk genoeg.

4 Comments

  1. Pingback: Kankerrede 2018
  2. Pingback: Het gaat beter!

Geef een reactie