Bible Journaling – Genesis

Bible-journaling Genesis

Genesis

Afgelopen week ben ik bezig geweest met het boek Genesis in mijn NBV-bijschrijfbijbel. Eerst ging ik kriskras door de Bijbel. Na een tijdje ben ik vooraan begonnen en heb ik een heel hoofdstuk afgemaakt. Het is een mix van teksten en plaatjes. Soms lijkt het een beetje een kinderbijbel. Mijn Bijbelkennis wordt ook een beetje opgekrikt. Er kwamen heel wat ‘namen en feiten’ die ik leerde op de basisschool voorbij:

Namen en feiten

De schepping, Adam en Eva, de zondeval, Kaïn en Abel, Noach en de ark, de toren van Babel, Abram op reis naar Kanaän, Abram en Sarai, Abram en Lot, God belooft Kanaän aan Abram, Abram wordt Abraham, Sodom en Gomorra, Hagar en Ismaël, Isaak en Rebekka, Jacob en Esau, Jacob in Betel, Dina en Sichem, de zonen van Jacob, Jozef in de put, Jozef in Egypte, Israëlieten in Egypte, Jacob zegent Efraïm en Manasse en legt zijn rechterhand op Efraïm, Jacob sterft en wordt begraven in Kanaän, Jozef wordt 110 jaar oud en sterft.

Dit is pas één boek, maar wat is het veel! God die ons maakt, al snel gaan we in de fout, maar meteen is God daar weer en vraagt ‘Adam, waar ben je?’. God had meteen een reddingsplan voor ons klaar.

Natekenen

Ik ga verder met Exodus en af en toe een hoofdstuk uit een ander bijbelboek. De fotocollage van Genesis is te leuk om niet te delen, maar eigenlijk ben ik zwaar in overtreding, want ik heb plaatjes nagetekend van Internet en ik weet niet meer waar ik ze allemaal vandaan heb, dus ik kan de bronnen niet vermelden.

Op de Nederlandse Facebookpagina ‘Bible Journaling’ was iemand die niet begreep dat mensen plaatjes natekenen, want als je je door de Geest liet leiden kwam er vanzelf een plaatje. Nu denk ik zelf dat ik die gave gewoon niet heb of dat het een kwestie van oefenen is. Daarom ben ik blij met de ideeën op Pinterest. Op deze manier bezig zijn in de Bijbel brengt me dichter bij God en soms praat ik met God als ik bezig ben, maar er is niet spontaan een tekening ontstaan. Wie weet kom ik nog een keer op een briljant idee, dan zal ik ‘m zeker tekenen en laten zien hier!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: