Bijbelhoes gemaakt

Bijbelhoes

Creatief

Ik heb wat achter mijn naaimachine gezeten. Toen de kinderen nog klein waren welteverstaan… Een leuke tijd was dat. Ik ging helemaal los in creativiteit, met veel kleuren. Bij de stoffenkraam hadden ze stof met koeien erop. Daar maakte ik een rokje van en dat noemden we de ‘koeienrok’. Naarmate ze ouder werden vonden de meiden het minder leuk worden en op den duur ben ik er maar mee opgehouden… Nu zeggen ze dat ik geen smaak had en hen voor gek liet lopen.

Mijn naaimachine staat er nu dus vooral nog voor van die rotklusje waar ik nooit zin in heb. Een knoop ergens aanzetten of een scheur dichtmaken bijvoorbeeld. Maar toen was er vorige week toch opeens weer een leuk naaiklusje. Leuke klusje zijn goed voor me, bijna therapeutisch. Iets maken uit (bijna) niets vind ik leuk en werken met mijn handen is ontspannend.

HSV-Studiebijbel

Tijdens de lessen bij de ETS blijkt onze topografische kennis en die van de tijdlijnen niet heel best. Volgens een van de docenten moeten we de landen van het oude nabije Oosten toch wel zo kunnen opnoemen. Via de mail krijgen we ook nog wat stille hints. Blanco kaarten om zelf de zendingsreizen van Paulus in te kleuren bijvoorbeeld, want dat is zo leuk en leerzaam. Eén medecursist weet alles wel heel makkelijk op te noemen, maar dat blijkt met wat hulp van de HSV-Studiebijbel. Ik had ‘m weleens ingekeken in de winkel, maar ik vond dat ik genoeg cursusboeken over de Bijbel had. Nu werd de verleiding toch te groot. In die Studiebijbel staan namelijk van die mooie landkaartjes en tijdlijnen en nog veel meer informatie en plaatjes.

Het is wel dure grap die Bijbel, maar met een boekenbon en de opbrengst van een oude kinderfiets kwam ik een eind. De kinderen hebben er geen trauma van dat ik die fiets verkocht en de opbrengst voor mezelf hield en ook niet van de koeienrok gelukkig. Beschadigen mag die Bijbel niet natuurlijk, dus heb ik van jeansstof een hoes gemaakt en een restje gordijnstof van mijn dochter, toevallig met de wereldkaart erop. Als herinnering dat ik die landkaart uit mijn hoofd moet leren zeg maar. Ja ja, ik weet dat die landkaart niet het belangrijkste is om uit je hoofd te leren, dat het gaat om relatie met Jezus. Maar als je God wilt leren kennen moet je je Bijbel lezen, hoorde ik eens iemand zeggen. Als je dan echt wil weten wat er staat, wat God wil zeggen en wat er wordt bedoeld, verdiep je je een beetje in de context, en daar zijn die kaartjes en tijdlijnen wel heel handig voor.

2 reacties

  1. Inderdaad super mooi geworden. Zo herkenbaar hoe je geniet hiervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: