Thema bloghop november 2017 – BLOG MET EEN LIED

bloghop 2017

Bloghop gewonnen

Ik heb de bloghop van september/oktober van de ‘Christelijke Webloggers’ gewonnen met het gedicht over mijn rode bril!

Eigenlijk heb ik niet heel veel met gedichten en mijn dichtkunst is niet top. Het niveau is niet veel hoger dan dat van een sinterklaasgedichtje, maar het gevoel en de liefde die ik in dit gedicht probeerde te stoppen kwamen uit mijn hart en waren groot. Martine was erdoor geraakt, dus ik denk dat het een beetje te lezen was en dat is fijn.

‘Blog met een lied’

Nu mag ik het thema voor de bloghop van november 2017  bedenken en het is geworden: ‘Blog met een lied’.

Welk lied heeft iets of zelfs heel veel voor jou betekend? Is er een lied of gezang wat je leven heeft veranderd? Raakt die oude berijmde Psalm je elke keer weer en krijg je kippenvel op je armen als je zingt? Hoorde je ooit een lied waardoor je opeens zicht kreeg op iets? Of is er een lied waar je gewoon heel blij van wordt?

Schrijf een blog of maak een creatieve verwerking, een tekening of een schilderij over ‘jouw’ lied. Indien mogelijk met geluid of een YouTube filmpje van het lied erbij natuurlijk!

Zelf zou ik wel 100 blogs kunnen schrijven hierover, maar ik ga deze maand genieten van jullie inzendingen en van de liedjes. Ik hoop dat het er veel zullen zijn. Dan heb ik iets te lezen en te luisteren tegelijk en daar houd ik van!

Regels voor de bloghop

Heb jij een eigen website of blogpagina, dan kun je meedoen. Schrijf je blog op je eigen weblog en plaats hieronder een url-link van je blog als reactie.

Tot en met 30 november kun je je blog plaatsen en vrijdag 1 december zal ik de winnaar bekendmaken.

Hier vind je alle regels van de bloghop van de ‘Christelijke Webloggers’.

21 reacties

 1. TirzaScarlet schreef:

  Ik kan er ook wel 100 over schrijven. Nu moet ik 1 lied uitkiezen…wordt nog moeilijk ?

 2. Aritha Vermeulen schreef:

  Leuk thema 🙂

 3. Anoniem schreef:

  Wat een mooi thema! Past helemaal bij mijn connectie met God. Hier ik de link naar mijn blog:
  http://inspiratiebyanita.webnode.nl/l/kom-naar-huis/

 4. Hart tot hart. schreef:

  Hoi Heleen hierbijn mijn bijdrage veel plezier met het lezen en kiezen.http://kostbaar-en-geliefd.blogspot.nl/2017/11/een-blog-met-een-lied.html

 5. Petrina Haak schreef:

  Hoi Heleen,

  Ik zag net pas het thema voor de bloghop. Had vorige week juist een blog gedeeld met een heel bijzonder lied voor mij. Dus met die blog wil ik graag meedoen! Veel leesplezier:

  http://schrijfgelukjes.blogspot.nl/2017/11/dankbaar-in-gebrokenheid.html

 6. Marc Volgers schreef:

  Ik kon weer eens een lied toevoegen aan mijn serie Geraakt door een lied! Dit keer over een lied van Neal Morse waar ik kippenvel van krijg! https://gloriaenkyrie.wordpress.com/2017/11/17/geraakt-door-een-lied-ix-the-neal-morse-band-broken-sky-long-day-reprise/

 7. Ariella (Aritha) schreef:

  Toen ik dit lied hoorde (en de Engelse vertaling las) wist ik dat ik de woorden gevonden had om vorm te geven aan mijn aanbidding. Mijn hart zingt mee! http://ariellapersoonlijk.blogspot.nl/2017/11/en-ik-houd-ook-van-u.html

 8. waardevolenuniek schreef:

  http://waardevolenuniek.nl/geliefd-en-puur-gemaakt/
  Hierbij mijn bijdrage aan de blog hop. Vond het we moeilijk een lied te kiezen. Er zijn zoveel mooie liederen.

 9. Heleen schreef:

  Leuk nieuw thema Marc! Ik twijfelde of ik (nog) een keer over een bepaald thema moest schrijven, maar het past precies bij jouw nieuwe bloghopthema. Dus ik zie het maar als een bevestiging dat het oke is 🙂

 1. 16 november 2017
 2. 17 november 2017

  […] is alweer een tijdje gelden dat ik schreef over een lied dat me raakt. Nu is er de #bloghop Blog met een lied, Een goede reden dus om hier weer iets over te schrijven. Maar welk lied? Er zijn er zoveel die ik […]

 3. 18 november 2017

  […] bloggers. Heleen Visser van heeft het thema ‘Blog met een lied’ bedacht. Je kan op haar blog alle inzendingen […]

 4. 5 december 2017

  […] had er eigenlijk geen rekening mee gehouden dat ik de #bloghop van november zou winnen met mijn inzending. Allemaal wel leuk en aardig, maar ik moest dus nog wel even een […]

 5. 2 januari 2020

  […] bloggers. Heleen Visser van heeft het thema ‘Blog met een lied’ bedacht. Je kan op haar blog alle inzendingen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: