Blue Monday

Blauwe Maandag

‘Blauwe maandag’ noem ik het, in een poging de verengelsing tegen te gaan. In ieder geval op mijn blog… ‘Blue Monday’ is afgeleid van het Engelse begrip ‘feeling blue’, in het Nederlands neerslachtig, somber of depressief. 

Omdat het Blauwe Maandag is, is hier één van mijn favoriete nummers van Stef Bos. Voor iedereen die eenzaam is en het gewoon wil voelen. Het mag vandaag, doe je eens niet sterker voor dan je bent.

Niet lekker

Depressief ben ik volgens de 4dkl niet meer, maar blauw is mijn maandag wel vandaag. Tot half één lag ik in bed. Toen moest ik er uit, want de hond wilde naar buiten. Douchen vond ik niet nodig, want om vier uur vanmiddag moet ik weer gaan sporten. Al bijna 3 weken ben ik verkouden en niet lekker en mijn linkeroor zit al 2 weken dicht. Bij de oncologische fitness presteer ik al die tijd maar op halve kracht en ik ben heel erg moe. Ik ben het gewoon zat!

Rouw

De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken lees ik ergens. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan werd er door de bemanning een blauwe band geverfd rondom het schip. Zo zag iedereen dat men de ‘blues’ had en dus in rouw was. 

In de rouw ben ik niet, al zou je het een soort uitgestelde of verlate rouw kunnen noemen waar ik soms last van heb. Ik mis mijn ouders als ik ziek ben, omdat ik me dan herinner hoe goed ze voor me zorgden en ik roep soms ook echt ‘mama’ of ‘papa’ als ik dan alleen op bed lig en iedereen van huis is.

Rouw is ook verlies van gezondheid. Ik ben altijd moe, maar nu nog meer door die verkoudheid. Het herinnert me weer aan de maanden dat ik ziek op bed lag.

Ik ga weer wat doen

Ik ga weer wat doen. Het is alweer half drie, nog anderhalf uur voor ik ga fitnessen. Ik wil niet blijven hangen in Blauwe Maandag en wil nog wel iets doen vandaag. Nadat ik de hond uitliet heb ik de ingrediënten gekocht voor lasagne. De kinderen zullen niet heel blij zijn, maar ik heb er trek in en we hebben het al een tijdje niet gegeten. Ik moet het nog kunnen maken, voor ik ga fitnessen. Dan kan het ná de fitness in de oven.

1 reactie

  1. Anoniem schreef:

    Helaas heel herkenbaar. Ik heb dagen met precies dezelfde indeling. Laat opstaan, hond, onc. fitness. En ondertussen het gevoel dat het allemaal anders moet. Wel stoer dat je dit wilt delen. Dus bij deze; je staat niet alleen! Warme groet ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: