/ / CONTROLE BIJ DE GYNAECOLOOG 25/05/2021

CONTROLE BIJ DE GYNAECOLOOG 25/05/2021

LEVEN NA KANKER šŸ˜‡
MAMMOGRAFIE

Vanmorgen om half 9 had ik een controle-afspraak bij de gynaecoloog. Veel zin had ik niet en zeker niet om vroeg uit bed te gaan. In het Pinksterweekend heb ik twee keer gewerkt en ik was het een beetje zat. Maar om 10 voor 8 ging ik snel douchen en scheren. Dat laatste is wel fijn voor de arts dacht ik, maar in de haast sneed ik in mijn wijsvinger. Dus het typt niet zo makkelijk nu.

Op de echo en bij het inwendig onderzoek was niets afwijkends te zien. Alles zag er prima uit gelukkig volgens de gynaecoloog! Ze liet mij dit keer zelf de keuze om wel of geen tumorwaarde te laten ‘prikken’. Dat vond ik lastig. Een lage waarde stelt gerust en een hogere waarde geeft onrust en stress. Dan moet ik over een poosje weer prikken en als ’t dan nog hoog is een scan laten maken. Omdat het een langzaam groeiende tumor is, kan het ook een jaar wachten. Als het terugkomt is het niet te genezen, maar ben je er wel weer iets eerder bij. Wat is wijsheid? Mijn man was er niet bij, maar ik weet dat een lage tumorwaarde hem altijd geruststelt.

Dus ik ging toch maar prikken. Het was er erg druk, waarschijnlijk vanwege het lange weekend. Dus ik dronk koffie in het restaurant, want daar mag het mondkapje af :). Na nog een uur heen en weer naar binnen en buiten is het gelukt en morgen krijg ik de uitslag. Ik ben blij, maar ook na 6 jaar blijft het spannend. Wordt vervolgd…

One Comment

Geef een reactie