Controle bij gynaecoloog – 24 november 2015

controles

Positieve uitslagen

Vanmorgen op controle geweest bij de gynaecoloog. De eerste controle weer, nadat alle behandelingen klaar zijn. Gisteren bloed geprikt, mijn hb is nu 7,2 en de tumorwaarde is laag. De echo ziet er goed uit. Klinkt positief allemaal, maar het moet nog een beetje landen.

‘Herstel en balans’

Op advies van de oncologieverpleegkundige begin ik met ‘Herstel en balans’, revalideren bij kanker en/of psychologische hulp. De gynaecoloog vind dit ook een goed plan en vult een aanvraagformulier voor me in. Een beetje hulp is toch wel fijn denk ik.

Stadium 3c/4a

Thuisgekomen zie ik dat de gynaecoloog op een aanvraagformulier heeft ingevuld ‘endometriumcarcinoom stadium 4A/3C’. Pff, tot nu toe was me verteld dat het stadium 3C was. Het klopt wel, omdat het ook naar de blaas was uitgezaaid is het 4A. Het klinkt alleen zo anders en dat dit een vergevorderd stadium is wil ik al helemaal niet lezen.
Hele erge paniek blijft weg, al voel ik me wel een beetje hulpeloos en ik ben moe. De laatste maanden leerde ik langzaam een beetje wennen aan diverse diagnoses, maar het blijft zo eng. Het zijn maar statistieken die vijfjaarsoverlevingen, ik weet het en de gynaecoloog was positief vanmorgen. Alle tumoren zouden nu weg moeten zijn met deze behandelingen zei ze. Het enige wat overblijft is het over me heen te laten komen. Mezelf overgeven aan alles, aan het leven. God weet hoe het verder zal gaan. Hopen en bidden dat het echt wegblijft, maar ik ben helaas geen superchristen die niet bang is en geen angst kent, helemaal niet zelfs. Wel geloof ik dat God dit wel begrijpt en dat helpt een beetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: