Controle gynaecoloog mei 2019

controles

Blij

De diverse jaarlijkse controles in het ziekenhuis zijn weer achter de rug! Ik begin meteen met het goede nieuws voor ik verder schrijf. Alles was oké en daar zijn we uiteraard heel erg blij mee!

Ca-125

Ca-125

Van rechts naar links staat de Ca-125 waarde in het plaatje. Vóór de operatie was het 28, ná de operatie 10, na de eerste chemokuur 3 en daarna tusen de 2 en 4. Vorig jaar was het opeens 14 en nu is het gezakt naar 9. Echt supergoed nieuws, want dit is een goed teken.

Op 25 april reed ik met mijn auto langs het ziekenhuis. Opeens bedacht ik dat ik niet wilde wachten met de uitslag van de tumorwaarde tot 22 mei, wanneer ik een controleafspraak zou hebben bij de gynaecoloog. Al een jaar was het spannend en nu wilde ik het weten. Ik belde de poli gynaecologie. Daar werken hele aardige assistentes die hier vaker mee te maken hebben natuurlijk. De assistente vond het een goed plan om niet te wachten met bloedprikken. Zelf had ik bedacht om de uitslag thuis in te zien, via mijn medisch dossier. Dat vond de assistente een minder goed idee en ze plande een bel-afspraak. Meteen reed ik de parkeerplaats op van het ziekenhuis en ging prikken.

Zondag 28 en maandag 29 april gingen we een dagje naar Parijs. Terwijl we als mega-tourist bovenop een tourbus zaten en door de stad reden werd ik gebeld door het ziekenhuis. De tumorwaarde (Ca-125) was gedaald! Parijs was ineens nog een stuk leuker!

Mammografie

Afgelopen vrijdag was mijn jaarlijkse mammografie (borstfoto). Nee, ik heb geen borstkanker. Dit heeft ook niets met mijn baarmoederkanker te maken. Die mammografie laat ik al bijna 10 jaar maken, omdat ik meer kans heb op borstkanker doordat mijn tante en mijn moeder het op jongere leeftijd kregen. Én ik heb 2 goedaardige tumoren (fibro-adenomen), 1 links en 1 rechts. Maar ook dit was  dit jaar weer helemaal oké gelukkig!

Controle gynaecoloog

Gisteren was ik voor controle bij de gynaecoloog. Zij maakte nog een echo en deed een inwendig onderzoek, maar gelukkig was er niets verontrustends te zien!

Taxichauffeur

ontbijt

Vandaag speel ik voor taxichauffeur. Om 8.40uur ging ik met de oudste naar een huisartsenpost in Dordrecht om vaccins te halen voor haar werkvakantie. Toen bracht ik haar naar school en nam meteen de jongste mee van school om met haar naar onze plaatselijke sporthal te gaan, voor het meningokokken-vaccin. Tussendoor aten we nog snel een fast-food ontbijt. Na de ‘prik’ bracht ik haar weer naar school en om 14.30uur haal ik haar weer op en gaan we naar de volgende afspraak.

Om eerlijk te zijn zucht ik er weleens van en het klinkt wel heel vroom om te zeggen dat ik alleen maar dankbaar ben dat ik dit weer kan doen. Maar vandaag is het echt zo. Al irriteer ik me nu toch ook wel behoorlijk aan een grote bromvlieg en het irritante geluid wat hij maakt. Ik hoop dat hij zo heel hard tegen het raam vliegt. Tja, grote en kleine irritaties blijven ook na kanker, naast de dankbaarheid.

Traces of heaven

Ik sluit weer eens af met, nog steeds, een van mijn favoriete liedjes. Ik zong en floot het heel hard mee in de auto vanmorgen en kreeg niet eens commentaar van mijn dochter.

‘Cause my hope lies in Your love for me
In Your faithfulness I can see
Traces of heaven
In subtle kindness, Lord
You keep lovingly showing me
Traces of heaven

4 reacties

  1. Cobie schreef:

    Fijn Heleen.. ..weer goed nieuws .. geeft de burger weer moet ….liefs cobie

  2. Marianne schreef:

    Goed nieuws! Fijn voor je!! Hopelijk blijft jee marker nog heel lang onder de grens!!
    Groetjes,
    Lotgenoot Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: