Controle gynaecoloog mei 2020

gynaecoloog

Gynaecoloog

Afgelopen vrijdag ging ik voor een controle-afspraak naar de gynaecoloog. De laatste afspraak bij haar was al weer een jaar geleden. Vanwege het coronavirus zijn de afspraken nu verdeeld over de ziekenhuizen en was het lekker dichtbij, in Zwijndrecht. Ik hoefde ook niet lang te wachten. Deze keer was ik niet heel erg zenuwachtig, pas de avond ervoor een beetje gespannen, maar dat is logisch.

Ik kon het bijna niet geloven, maar de tumorwaarde was lager dan hij ooit is geweest. De gynaecoloog was erg positief en zei dat het een goed teken is dat de kanker zo lang wegblijft en dat de kans nu groter is dat het wegblijft. Nu is deze gynaecoloog in het verleden vaker positief geweest, waar het helemaal niet positief bleek te zijn, maar zelfs ik werd voorzichtig positief en ik ben blij!

Dit had ik 5 jaar geleden niet durven dromen! Tegenwoordig ga ik vaak op de fiets naar mijn werk in Rotterdam. Nou ja, e-bike, maar toch! 5 jaar terug kon ik bijna niets.

Mammografie

’s Middags moest ik toch naar Dordrecht, want ook mijn jaarlijkse mammografie was die dag. Jammer dat het nogal pijnlijk was deze keer, maar de uitslag was oké en dat is belangrijker natuurlijk.

Geloof

Ik heb veel blogjes geschreven over wonderen en genezing op deze website. Zoveel, dat ik bang was dat het u of jou ging vervelen en ik daarom een tweede blogsite maakte ‘Leven met God en de Bijbel’. Hier, op deze blogsite schrijf ik er niet vaak meer over. Maar vandaag wil ik er toch iets over zeggen. Zelfs voor een pessimist als ik, iemand die het glas vaker halfleeg ziet dan halfvol, is God genadig! Als het van mijn geloof zou afhangen, was het anders gelopen. Ik geloofde er niet in, 5 jaar geleden, met een vijfjaarsoverleving van 15%.  Maar God heeft mij die jaren gegeven en ik dank Hem daarvoor.

4 reacties

 1. Amen, heel mooi. En blijf vooral vrijmoedig schrijven over onze Heer 😉

 2. Heleen schreef:

  Ha Natasja, bedankt voor je aanmoediging. Jij kunt dat goed, vrijmoedig schrijven over onze Heer! Toen ik begon met deze ‘groeiblog’ ging het makkelijker. Misschien moet ik weer wat vaker schrijven over hoe goed God is voor ons.
  De lastige onderwerpen houd ik maar voor mijn andere blogsite.

 3. Anne Stekhoven schreef:

  Wat fijn Heleen. Ben blij voor jou.💖

 4. Cobie schreef:

  Super Heleen .. mooi te horen …. ben blij met jou ..dat geeft moed om door te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: