Controle radiotherapeut/oncoloog 13 februari 2019

Erasmus MC Dordrecht radiotherapeut/oncoloog
DordrechtBestraling Radiotherapie Erasmus MC (Daniel den Hoed) in Albert Schweitzer Ziekenhuis4-10-2010 Foto : Rinie Boon

Radiotherapeut/oncoloog

Gisteren ging ik weer voor controle naar de radiotherapeut/oncoloog in het Erasmus MC. Er zit alleen een klapdeur tussen het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het Erasmus, maar zoals iedere keer verbaasde ik me weer over het verschil. In het ASZ is het altijd druk en moet ik meestal lang wachten. In de wachtruimte bij de radiotherapeut/oncoloog in het Erasmus zit nooit meer dan 1 persoon en meestal staat zijn deur al open als ik kom en het is er dus super rustig.

De arts is zelf ook altijd heel rustig en luistert goed. Hij vroeg dit keer wel drie keer of we nog vragen hadden. Alles zag en voelde gelukkig weer oké en in mei heb ik weer een afspraak bij de gynaecoloog.

Bedrijfsarts

Anderhalf uur later had ik een afspraak bij de bedrijfsarts. Nou, als het gaat over rustig en relaxed, volgens mij kun je bij ArboNed echt 100 worden en blijven werken, zonder moe te worden! Ze zijn er erg aardig en er is altijd een oase van rust. Het personeel wil zelf vast geen burn-out, zoals veel van hun klanten. Je wordt altijd meteen doorgestuurd naar de koffieautomaat, de watertank met lauw en koel water. Een appeltje, mandarijn of banaan erbij en ik heb nooit iemand zichzelf zich druk zien maken of haasten.

De conclusie van het gesprek was dat ik na 7 maanden ziektewet binnenkort weer begin met werken. Ik begin met 2x per week 2 uur en bouw het langzaam op. Met wat hulp van de praktijkondersteuner van de huisarts, die me helpt met grenzen aangeven, niet te perfectionistisch zijn en nog meer van dat soort dingen. Anders zit ik volgens de bedrijfsarts over een paar maanden weer bij haar en dat is niet mijn bedoeling.

Tandarts

Vandaag moest ik een gaatje laten vullen bij de tandarts. Daar had ik niet heel veel zin meer in, maar ja, het moest toch gebeuren. Ik mocht kiezen tussen met of zonder verdoving en ik koos mét verdoving. Ze had een nieuw soort injectiespuitje wat ik bijna niet voelde en wat ook snel werkte. Toch vond ik het eng en zat ik te wachten op het moment dat het pijn ging doen, dat was gelukkig maar even. Thuis ging het wel pijn doen en ook daar had ik geen zin in. Dan merk ik dat ik soms nog minder kan hebben. Maar gelukkig heb ik een soort kleine apotheek in huis en met 600mg ibuprofen, 1000mg paracetamol en 20mg omeprazol i.v.m. mijn sertraline zakte het weer. Vandaar dat ik nu vrolijk 2 blogs achter elkaar tik en ik hoop dat ze weer leuk zijn om te lezen.

2 reacties

  1. Wat een moed om na al die afspraken ook nog eens 2 blogs te schrijven. Ik heb respect voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: