/ / Controle radiotherapeut/oncoloog – 14 februari 2018

Controle radiotherapeut/oncoloog – 14 februari 2018

LEVEN NA KANKER 😇
Erasmus MC Dordrecht radiotherapeut/oncoloog

Controle-afspraak

Vanmorgen had ik een controle-afspraak in het Erasmus MC, bij de radiotherapeut/oncoloog. Ik kom er al 2 jaar en het is er altijd een oase van rust. Zeker vergeleken bij het ASZ en het is maar 1 deur verder. Je kunt zelfs binnendoor van het ene naar het andere ziekenhuis lopen als je wilt.

De radiotherapeut/oncoloog is ook een heel rustige en vriendelijke man. Rustige mensen zijn heel fijn in onzekere tijden zoals tijdens de behandelingen en ook daarna, bij controles. Hij vraagt me altijd eerst uit over allerlei klachten. Onderzoekt de lymfeklieren in mijn hals, mijn buik en liezen en doet nog wat andere onderzoekjes.

Het belangrijkste is dat alles oké was. Over 3 maanden weer naar de gynaecoloog en dan weer over een half jaar naar hem terug. Omdat het nu 2 jaar geleden is dat alle behandelingen klaar zijn, mogen de controles daarna waarschijnlijk ieder half jaar, i.p.v. elke 3 maanden.

Als dit het is, dan is het goed

Mooi liedje is dit van Matthijn Buwalda, met onder andere dit stukje:

Kijk mij m’n zegeningen tellen, op een klapstoel in de tuin.
En misschien ligt morgen heel mijn leven, wel grandioos in puin.
Of misschien ook niet, God weet het en dat is me wel genoeg.
Misschien ook niet, God weet het en dan komt,
dan komt het ooit weer goed.

Dan komt het ooit weer goed.
Vanzelf wel goed, echt waar,
dan komt het ooit weer goed.
Hier of aan de overkant weer goed.

Ik zit nog niet in een klapstoel in de tuin, maar aan mijn nieuwe keukentafel. Gisteren heb ik de was en strijk gedaan en straks ga ik een stukje verder met de ETS-cursus. Mijn man is gisteravond weer veilig thuisgekomen uit Engeland na een paar dagen en het is ook nog Valentijnsdag vandaag. Al heb ik aan dat laatste in 20 jaar nog zelden of nooit iets gedaan, maar het klinkt wel leuk toch? Het leven is goed vandaag en het is heerlijk om morgen aan God over te laten. En het is zoals Matthijn zingt, het komt ooit weer goed, hier of aan de overkant weer goed.

2 Comments

Geef een reactie