Craftbijbel (2)

Mijn Craftbijbel

Ik heb zoveel plezier van mijn Craftbijbel, het wordt steeds leuker. Hij wordt ook steeds kostbaarder, letterlijk en figuurlijk. Het wordt steeds meer mijn Bijbel, maar de kosten voor pennen, potloden, gelmedium, verf, stickers enzovoorts rijzen de pan uit inmiddels. Ik hou het niet meer bij en wil het ook niet weten, want mijn man leest deze blog ook, haha.

Dit is een van de eerste tekeningetjes die ik maakte. Niet helemaal zelf bedacht, want ik kan niet zo goed uit mijn hoofd tekenen. Maar op Internet is van alles te vinden en natekenen of overtrekken kan ik wel. Deze heb ik met mijn aquarelpotloden en water gemaakt, daarom kreukt het papier een beetje, maar dat vind ik niet zo erg.

Deze poppetjes zijn ook niet zelf bedacht, maar ik vond ze zo leuk!

Deze tekst heeft veel waarde en veel herinneringen. Let op het woordje ‘kosmos’ wat ik in het wit erbij heb geschreven. Op mijn 18e werd er op de jeugdvereniging van de kerk waar ik toen ging verteld dat ‘wereld’ betekende ‘de uitverkorenen’. Later hoorde ik in een preek in een andere kerk dat er in de grondtekst ‘kosmos’ staat. Dat is toch heel iets anders en ik kreeg een beetje hoop toen, misschien was ’t dan ook voor mij?

Gemaakt met mijn Crayola Twistable krijtjes. Ze drukken niet door op de achterkant, zo handig. De tekst spreekt voor zich, gelukkig maar dat God altijd dezelfde blijft!

Deze heb ik gemaakt met mijn Eberhard Faber gelkleurpotloden. Ze zijn eigenlijk voor kinderen, maar ik vind ze geweldig. Ze smeren lekker en je kunt er met water overheen. Dat heb ik op de rechterpagina gedaan.

Nee, ik heb geen jeugdtrauma aan de hoedjes hoor, maar ik kon het toch niet laten om deze tekening te maken bij 1 Korinthe 11. De angstcultuur over hoedjes en het op onwaardige wijze aan het avondmaal deelnemen herinner ik me nog goed. Niemand wees erop dat vers 27 te maken heeft met vers 20.

Een oud gezang, washi tape, hartjes uit papier geknipt en een tekening.

 

Mijn Bijbel kan niet goed meer dicht, maar hij is nog lang niet vol, dus ik ga nog even door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: