/ / Craftbijbel, nieuwe hobby

Craftbijbel, nieuwe hobby

LEVEN MET GOD 🙏🏻
Hosea

Craftbijbel

Sinds kort heb ik een nieuwe hobby, mijn eigen craftbijbel. Het is eigenlijk een NBG Bijschrijfbijbel, maar in plaats van schrijven kun je er ook in plakken en kleuren.

In 2014 had ik ze al eens zien liggen in de winkel, maar niet gekocht. Ik twijfelde wel, maar dacht ik heb genoeg bijbels en geen tijd. Ook was ik nog erg gehecht aan mijn HSV. Dat ben ik nog steeds, maar toen was ’t nog een soort van veilig en goed gevoel om te lezen uit een bijbel die was hertaald door mensen uit de kerk waar ik vandaan kwam.

Een tijdje terug viel mijn oog weer op de Bijschrijfbijbel, ergens op een website. Inmiddels lezen we zelfs uit de ‘Bijbel in gewone taal’ na het avondeten, dus de NBV kan er ook wel weer mee door. Dus sinds kort lees ik in m’n eentje uit de HSV, en ben crea in de NBV en God spreekt door allebei. Eigenlijk komt dit op het juiste moment.
Het bijbellezen en het bewust tijd vrij maken voor God heb ik een beetje laten versloffen. Terwijl het me zo goed doet en het zoveel rust geeft om alles bij God kwijt te kunnen.

Hosea

Vandaag kleurde ik het verhaal van Hosea. Gelukkig kun je bij God altijd weer terug komen. Hij is trouw. Hosea liet dat zien, toen hij moest trouwen met een overspelige vrouw, die hem ook weer ontrouw was. Net zoals het volk Israël, wat God steeds ontrouw was, maar uiteindelijk keerden ze toch weer terug naar de Heer.

Geef een reactie