/ / De nieuwe LINDA. over kanker

De nieuwe LINDA. over kanker

LEVEN NA KANKER 😇
LINDA

Ik kocht de nieuwe ‘LINDA.’

Voor het eerst kocht ik een LINDA., omdat het thema ‘kanker’ is deze maand. Ik las er van alles over op Facebook en was nieuwsgierig. Ook was Linda 14 februari bij ‘Jinek’. Waar ik regelmatig naar kijk en ik dus te laat op bed lig ?, dus ik ben aan het minderen en er is ook een leven zonder Pauw of Jinek merk ik nu.

De echte verhalen

LINDA. durft wel. Eigenlijk moet ik zeggen, de 4 vrouwen die zijn geïnterviewd over hun gynaecologische kanker, waaronder bijvoorbeeld vulvakanker. Inclusief details over een operatie van een verwijderde schaamlip of clitoris en de gevolgen daarvan.  Ik durf best veel, maar ik weet niet of ik met mijn hoofd in LINDA. zou willen staan met zo’n verhaal.

als de kanker terugkomtEen fotografe met borstkanker besloot haar veranderde uiterlijk vast te leggen. 16 foto’s van haar bovenlichaam en gezicht staan in de LINDA. Van voor de operatie met twee borsten, tot en met de borstprothese. Van lang krullend haar naar kaal naar een kort krulhoofd. Echt stoer vind ik dit! Want dit zijn wel de echte verhalen, zonder de roze lintjes.

De advertenties zijn ook gedeeltelijk bijpassend. Een Rolex op de achterkant, maar ook reclame voor een borstprothese en een tondeuse. ‘Kaal of kammen’ staat erbij. Voor mij was het kaal, want ik had ook geen zin in een steeds dunner vachtje met haaruitval.

Cliché maar waar

Ik ben er nog
jij bent toch beter
Je wordt nooit meer wie je was

Bizar

De kankerverhalen zijn soms te bizar. Een 55-jarige vrouw die in een week haar man én haar dochter verliest aan kanker. Een kind dat van de ouders niet mag weten dat het dood zou gaan, maar het zelf door heeft en zijn speelgoed al aan het weggeven is. Om te janken…

Tumorhumor

De tumorhumor van Peter Pannekoek is scherp. Hij vindt de nieuwe slogan ‘Sta op tegen kanker’ een beetje raar. Zijn vader kon de laatste weken van zijn leven niet meer staan. Hij vraagt zich af wat we hierna krijgen. ‘Laat je horen, voor doven’, ‘Geef lepra een hand’ of ‘Vergeet alzheimer niet’.

De laatste pagina, ook wel humor. Je gelooft het niet, maar na deze LINDA. over kanker gaat het volgende nummer over:
Snijden&prikken
Oud worden: graag,
er oud uitzien: gruwel

One Comment

  1. Hoi Heleen.. ik lees juist nooit verhalen van kanker bij een ander ….ik heb genoeg aan me zelf .. soms word je bang als je wat voelt .omdat het bij een ander ook zo was ..Nee hoor geen interesse in . Ik hoop dat ieder die die ziekte heb het aller beste toe …..kan alle zorgen van al die mensen niet op mn nek dragen . Liefs

Geef een reactie