Even doorzetten met antidepressiva, zwemmen, koken en creatief zijn

dienblad

Heftig?

Mijn ‘Kankerrede’ van vorige week was misschien confronterend, maar ik kon er niets anders van maken. Achteraf vond ik de titel een beetje heftig. Niet voor mezelf, maar voor de eventuele ander die dat moeilijk vindt. Toen iemand zei “het heet toch ook kanker” voelde ik me weer wat minder schuldig.

Antidepressiva

sertraline

Sertraline heeft als bijwerking vermoeidheid, maar ik was al moe, dus heel veel verschil maakt dat niet. Afgezien van de periode van operatie/chemo/bestralingen ben ik nog nooit zó moe geweest als de laatste maanden. De klachten zoals angst en depressie kunnen de eerste weken tijdens het gebruik van de antidepressiva verergeren en het begint pas na 4 tot 6 weken te werken, maar met oxazepam is het wel vol te houden. Ik slik het nu bijna 2 weken, dus nog even doorzetten. Af en toe rust ik uit op de bank. Candy Crush is nog steeds een goede afleiding en ik ben inmiddels bij level 2219.

Zwemmen

banen zwemmen

Ondanks mijn niet altijd goede stemming zit ik niet alleen maar depressief thuis op de bank. Ik spreek af en toe af met een vriendin en sinds een paar weken ga ik op maandag een uur banen zwemmen, dus ik blijf in beweging. In het zwembad in een naburig dorp, waar dan vooral bejaarden zwemmen, dus het valt niet op dat ik niet zo snel zwem.

Creatief

dienblad

Ook ben ik soms creatief bezig. Ik kocht bij Action voor een paar euro een houten dienblad, wat ik heb beplakt met plaatjes en teksten. Het is niet moeilijk en erg leuk om te doen. Scheur plaatjes uit tijdschriften, maak ze nat in een bak water. Smeer wat vernis, ook van Action op het dienblad, leg het plaatje erop en weer een laagje vernis erover. Op het laatst nog wat lagen vernis smeren, zodat het mooi blijft. Jaren geleden maakte ik er ook een, maar het was tijd voor een nieuwe, ik wilde nu een groene variant.

Koken

rijst met kip en chorizo

Een nieuwe hobby is koken zonder pakjes en zakjes. Al mijn verzamelde recepten op Pinterest probeer ik uit. Gisteren probeerde ik rijst met kip en chorizo, paprika, knoflook en ui. Bij het recept stond vermeld dat zelfs kinderen het lekker vinden, dus dit moest ik proberen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ook hier vond iedereen het lekker!

9 Thoughts to “Even doorzetten met antidepressiva, zwemmen, koken en creatief zijn”

 1. Lineke

  Leuk van dat dienblad. En fijn dat je zo open blogt. Ben ik niet de enige 😉

  1. Dankjewel. Ja, het is voor mij, óf een open blog óf geen blog ?.

   1. Anoniem

    :-))

 2. Diana Ech-charqi

  Ondanks dat het allemaal niet mee zit , heb je nog steeds leuke humor . Leuk om te lezen !

  1. Ha, had ik 20 jaar geleden ook leuke humor ??

 3. Cobie

  Goed Zo Heleen , hou vol ,, je kunt het ,leuke dingen die je doet,,, ik ga ook zwemmen op woensdag avond ,, wie weet samen

  Liefs cobie??

 4. Dank je wel voor hoe je uitlegt hoe je zo’n dienblad kan maken. Zie je dan de achterkant van het plaatje er niet doorheen als je hem nat maakt.

  Dapper om te zwemmen. Ik ga volgende week beginnen (extra warm bad). En ik wil langs de kant zwemmen, angsthaas die ik ben.

  1. Zodra het plaatje weer opdroogt zie je de achterkant niet meer.

   1. Leuk dat je ook.zwemt!

Geef een reactie