/ / Eerste chemokuur

Eerste chemokuur

BAARMOEDERKANKERšŸŽ—
Carboplatin en paclitaxel

Weer thuis

Vandaag kreeg ik mijn eerste chemokuur. We zijn weer thuis en tot nu is het goed gegaan. Het was een lange zit in het ziekenhuis, van 10 tot 16:30uur. Ik heb natuurlijk bij iedere infuuszak gekeken wat er in zat. Op mijn werk check ik ieder recept 3x, dus ik wil nu wel zien wat er in mijn eigen lijf komt.

Chemokuur en spoelen

Eerst spoelen met NaCl, dan een zakje met ranitidine en dexamethason. Weer spoelen met NaCl en toen een zakje met Tavegil. Daarna weer spoelen en toen de paclitaxel, 190ml/uur. Dit duurde 3 uur. Het moment dat dit erin ging vond ik wel eng, wat ging er gebeuren? Maar er gebeurde niets engs. Ik was alleen suf van de Tavegil, dus veel geslapen.Ā Daardoor ging de tijd ook wat sneller. Na 3 uur weer spoelen met NaCl en toen nog een uur carboplatine en daarna weer even spoelen met glucose. Ook dat ging goed.

Omdat ik niet misselijk ben wilde ik het eerst zonder de metoclopramide proberen, maar bedacht dat dit onzin was. Waarom moeilijk doen en afwachten? Ik heb ‘m gewoon ingenomen, want ik wil het graag zo houden.

Ik ga nu lekker eten šŸ™‚

Geef een reactie