/ / Eerste les ETS-Bijbelcursus

Eerste les ETS-Bijbelcursus

LEVEN MET GOD 🙏🏻
ETS-Bijbelcursus

Eerste lesdag

Zaterdag 9 september was mijn eerste les bij de ETS-Bijbelcursus en het was leuk. We begonnen met een voorstelrondje en ik voelde me welkom. Jaren geleden zei een kennis tegen me “ik leer hier dingen die iedere christen zou moeten weten” en ik begrijp nu een beetje wat zij bedoelde. De eerste dag was een soort introductiedag. Het ging over de deuterocanonieke boeken en we leerden waarom het belangrijk is om Bijbelteksten in de context te lezen. Door teksten uit hun verband te rukken ontstaan er dwaalleringen in de kerk. De cursus geeft een soort helikopterview over de Bijbel.

Ik leer hier dingen die iedere christen zou moeten weten (Ingeborg)

Bijbellezen

Het Bijbellezen is een beetje versloft en ik liet de Bijbel een beetje verstoffen de laatste jaren. Ik kan allerlei excuses bedenken, want ja ik ben altijd moe en ik heb het druk, maar het was niet goed, want God laat Zich ook kennen door Zijn Woord. Maar ik ben weer begonnen en God is genadig en geeft altijd weer een nieuwe kans. De bedoeling van de cursus is om in 4 jaar de hele Bijbel rond te gaan, dus het komt goed.

Niet overbodig!

Bijbelkennis is heel hard nodig, steeds meer nodig denk ik in deze tijd. De ETS-Bijbelcursus is zeker niet overbodig! Zoals Koinonia 5 jaar terug precies op het juiste moment was, lijkt de ETS-Bijbelcursus nu ook voor mij het juiste moment te zijn. Mijn blog ‘Supernatural of supercalifragilisticexpialidocious’ was misschien wat scherp, maar wel echt gemeend. Inmiddels heb ik een boek gelezen van Bill. De pagina over engelenveren, goudstof, edelsteentjes en de geur van de hemel vond ik nog niet eens het ergste. Ik lees in het boek: 

Redding is niet niet het uiteindelijke doel van Christus, maar de vervulling met de Heilige Geest. 

Als je ervoor terugschrikt om te lezen over mensen die later in zonde vielen, moeten we ook geen aandacht schenken aan Gideon, Simson, aan de Spreuken van Salomo en Hooglied. Met de schrijver van die Bijbelboeken liep het ook niet goed af. We moeten leren om de vis te eten en de graten te laten liggen. (Bill Johnson)

Dat laatste ben ik niet van plan. Bij de ETS behandelen we gelukkig de héle Bijbel. Met de weinige Bijbelkennis die ik al heb kan ik de bovenstaande stukjes uit het boek niet rijmen met Openbaring 22:18 en 19 waar staat dat we niets aan Gods woorden mogen afdoen of toevoegen. En in Johannes 3:16 lees ik dat Gods Zoon is gekomen om ons te redden. En zo ga ik vast nog veel meer leren op de cursus denk ik. Natuurlijk geloof ook ik in de leiding van de Heilige Geest, die zal ik hard nodig hebben om alles te begrijpen en toe te passen. Soms ben ik een eigenlijk te moe om te lezen en lukt het niet zo, dus ik bid om een beetje meer energie en u en jij mag me aanmoedigen natuurlijk, dat helpt ook.

Volgende les

Het is trouwens mogelijk om dit cursusjaar nog mee te doen met de ETS, dan begin je gewoon in oktober. Dan zijn Habakak, Sefanja en de 1 Korinthe brief aan de beurt. Je kunt ook gratis de ETS-online Bijbelcursus gebruiken en ik vind dat wel leuk. Daar staat nog meer informatie en filmpjes en je hebt eventueel contact met andere cursisten.

3 Comments

    1. Ik ben wel van plan om er meer over te delen. Die Bijbels gingen wel open hoor, maar minder vaak als vroeger. Deze cursus is zeker een goede manier om de hele Bijbel door te lezen.

Geef een reactie