Fijne kerstdagen iedereen!!

Bible-journaling

Geliefden missen met kerst

Eerlijk gezegd word ik soms een beetje moe van zielige verhalen of een overmaat aan gedichtjes van mensen die geliefden missen met kerst. Waarom mis je hen meer met kerst vraag ik me altijd af? Maak het gezellig voor jezelf en familie die je nog wel hebt.

Tot ik deze week bij de Jumbo een moeder en dochter samen kerstboodschappen zag doen. Ze hadden ongeveer mijn leeftijd en die van mijn moeder.

Kerstboom

M’n moeder was gek op kerst. Ze was soms een beetje een groot kind, maar van het kerstfeest genoot ze dan ook als een kind! Ze vertelde dan dat ze vroeger bij haar opa en oma naar de kerstboom ging kijken. Bij haar thuis was er geen kerstboom, want dat was niet de gewoonte in de kerk bij haar ouders. Ik zie het voor me hoe ze moet hebben genoten bij haar opa en oma. Ik heb ze nog gekend, mijn overgrootoma en overgrootopa. Mijn moeder en ik zochten hen samen op in hun flat en dat was gezellig. Pas veel later, toen mijn ouders al jaren waren getrouwd kwam er bij ons thuis een kerstboom en mijn moeder pakte het meteen groots aan. Ze hield van glitters en een grote boom. Pa moest er even aan wennen, maar toen hij zag hoe leuk ze het vond was het geen probleem.

Wat had ik vanmorgen opeens graag met mijn moeder kerstboodschappen gedaan. Idioot veel boodschappen ingeslagen voor een heel weeshuis, zoals ze altijd deed. Niemand mocht iets te kort komen. De laatste jaren waren we het gezeur soms wel zat over de kerstdagen. Maar ik besef en voel nu dat ze ons het liefst de hele kerst bij zich had.

Drink op de leuke herinneringen

Voor de kerstboom heb ik geen puf nu, maar ik ben naar de Keurslager gegaan i.p.v. de standaard Jumbo gourmetschotel te kopen en ik trek een van de laatste flessen wijn van mijn vader open dit jaar met kerst. Ik mis ze dit jaar, maar drink op alle goede en leuke herinneringen! Ik zoek dit jaar mijn zus, zwager en neefjes op en ik besef weer (onder andere door die boodschappen moeder en dochter bij de Jumbo) dat ik van ze houd.

Fijne kerstdagen!

Bij deze wensen wij iedereen, familie, vrienden, kennissen, collega’s, Facebookvrienden, buren, kerkleden (oh nee deelnemers), kringleden en alle lezers van mijn blog, fijne kerstdagen!

Oh, en ‘Don’t save it all (your love) for Christmas’! Iedereen heeft het hele jaar door een beetje liefde en aandacht nodig, niet alleen met kerst!

5 reacties

 1. Cobie schreef:

  Mooi geschreven Heleen. Ook andere dagen hebben mensen liefde nodig niet alleen met kerst. Fijne dagen. Lieve knuffel van mij

 2. Anoniem schreef:

  ??⭐?Jullie ook!

 3. Anoniem schreef:

  Dankjewel Heleen! Inderdaad kijk ik dit jaar anders naar Kerst. Het is nu minder erg dat het een vreet- en overdaad-feest is en een onbijbels feest. Het is nu voor mij toch nog iets uit de Bijbel, Jezus kwam naar ons toe. Het is nu voor mij heerlijk om vooral aan anderen te denken. En dat komt eigenlijk voor een groot deel door het verbod op de kerststal en andere reacties tegen Kerst. Dit jaar geniet ik van Kerst, en jij ook!!!

  • Heleen schreef:

   Hey Anoniem, ik weet wie je bent hoor ;). Kerst is geen Bijbels feest idd, maar het is toch een kans om de wereld te laten zien wie Jezus is. Daarom moeten we het maar gewoon blijven vieren. En een beetje liefde en aandacht voor je naasten is fijn, heb ik nodig iig. En het is goed om aan de geboorte van Jezus te denken toch.

 4. Anne Stekhoven schreef:

  Wens jou en je gezin gezegende dagen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: