Fitness bij Fit For Free

Preva fitness

Kilootjes erbij

In de vakantie ben ik wat kilo’s aangekomen en ook voor de vakantie was dat al het geval. Na afloop van de oncologische revalidatie kreeg ik het advies om te blijven fitnessen en vooral cardio fitness. Tot nu toe was daar niet veel van terecht gekomen, want het Slenderen wat ik doe is leuk, maar je kunt het geen fitness noemen.

Mijn energie is nog steeds niet best en mijn kleding wordt te klein. Mijn man is begonnen met fitness bij Fit For Free en een gezamenlijke activiteit is ook wel eens leuk, dus we zouden samen gaan. Slaan we meteen twee vliegen in één klap. Hij was al begonnen en één proefles heb ik met hem gedaan. Toen kreeg hij twee keer last van jicht in zijn voet  en daarna werd hij van zijn fiets gelanceerd en had weken last van een gekneusde rib.

Uitstel

Schiet niet op dus,  want ik gebruikte het als excuus om het fitnessen zelf ook uit te stellen, maar vandaag was het zover! Ik las ergens dat overgewicht van invloed is op de prognose van baarmoederkanker. Geen idee of dat in mijn geval nog zo is, maar als ik nu begin heb ik er in ieder geval alles aan gedaan. Ik duw dat stemmetje weg dat zegt “daar ben je rijkelijk laat mee, je hebt de laatste tijd vaker buikpijn en last van je darmen, dus misschien al te laat” en antwoord “dan nóg is het beter om een eventuele volgende behandeling wat fitter in te gaan dan nu, dus het heeft altijd zin, maar  alstublieft laat een nieuwe behandeling niet nodig zijn Heer”. Het was de laatste duw die ik nodig had en ik ging, zo uit mijn bed, op de fiets.

Toch gegaan

Het was best leuk. Ik ben gek op de beeldschermpjes op die apparaten waar mijn vorderingen op staan, hoe lang ik al bezig ben en hoeveel calorieën ik heb verbrand. Natuurlijk heb ik meteen de App op mijn mobiel gedownload zodat ik mijn wekelijkse  doel kan bijhouden.

Erg blij was ik ook met de douches na afloop. Geen rotzooi thuis, dat is makkelijk en mijn haar droogde op de fiets. Het mooiste was het gevoel na afloop en weer terug naar huis. Ik had ’t gewoon gedaan! Moedig me vooral aan en biedt me niet teveel taart o.i.d. aan.

8 reacties

 1. Cobie d h schreef:

  Volhouden Heleen Knap van je zelf. Succes. Sleep je mannetje ook weer mee. Stimuleerd met z’n 2

 2. Hart tot hart. schreef:

  Goed ven je Heleen en die gedachten snap ik helemaal.

 3. Tiny. schreef:

  Taart zal ik je niet aanbieden wel mijn bewondering voor jou en je gezin.
  Zit in de trein van Groningen naar Dordrecht.
  Wilde deze week jou opbellen voor bezoek.
  Heb wel een Groninger koek voor je meegenomen.
  ???

 4. Anne Stekhoven schreef:

  Goed bezig. Wens je succes. Ik zwem/oefen elke week in een warm waterbad. Heerlijk.

 5. mariska schreef:

  Toppie Heleen, goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: