Coronavirus of griep

coronavirus

Griep of coronavirus

Al twee weken lig of hang ik in bed. Het begon met een hoestje en na een dag kreeg ik ook koorts, hoofdpijn en overal spierpijn. De koorts zakte na een paar dagen, maar steeg toen weer opnieuw en ik kreeg last van een ander raar hoestje, bij inspanning.

Gelukkig gaat het nu weer wat beter en is de koorts is weg. Ik ben heel erg moe en hoest nog steeds als ik ook maar iets doe. Zelfs voor bloggen was ik te moe. Ik dacht van tevoren veel tijd┬á te hebben voor mijn cursus, maar dat ging al helemaal niet. Geen idee of het een ‘gewone’ griep of het coronavirus is, want ik heb geen contact met een arts gehad. Wat heeft het voor zin dacht ik. Testen doen ze toch niet en ik had geen erge benauwdheidsklachten. Volgens dit schema zou het griep of corona kunnen zijn, erg duidelijk vind ik het niet. Alleen het hoesten bij inspanning is raar en heb ik nooit eerder gehad.

Flashback

Af en toe heb ik een flashback naar 2015, toen ik ziek van operatie en chemokuren op bed lag. Net als toen word ik nu elke ochtend wakker in de wetenschap dat er ‘iets aan de hand is’. Het ‘iets’ was toen kanker, nu is ‘iets’ het coronavirus dat de hele wereld op zijn kop zet. Ik was toen buiten adem wanneer ik naar het toilet was geweest, vorige week was dat weer even zo. Een verschil is dat ik t├│en bijna driekwart jaar alleen op bed lag, maar de rest van de wereld wel door ging, n├║ zit bijna iedereen thuis. Maar het is beide iets wat ik nog nooit eerder meemaakte. Iets waar we niet erg veel grip op hebben

Chronisch zieken en kankerpati├źnten

Ik vind het heftig voor iedere coronapati├źnt en ik hoop dat het virus snel gestopt kan worden. Maar mijn hart gaat nu wel een beetje extra uit naar chronisch zieken en kankerpati├źnten. Chronisch zieken, die altijd al veel alleen thuis zitten, zien nu n├│g minder mensen. Ze lopen meer kans om het corononavirus op te lopen en worden dan meestal erg ziek. Voor kankerpati├źnten is dit ook heel heftig. Je zou maar net te horen hebben gekregen dat je kanker hebt en je behandeling moet wachten. Het liefst wil je meteen geopereerd worden of starten met de chemokuur en/of bestralingen. En wat te denken van de kankerpati├źnten die al bezig zijn met chemotherapie? Die kunnen dit virus er niet bij gebruiken.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: