Groei in relatie in 2019

amaryllus

Groen

Ik heb iets met groen de laatste tijd. Het vloerkleed en bloempotjes in de woonkamer zijn groen. Ik maakte een groen dienblad en een groen poppetje. Zelfs de kleur van mijn blog is aangepast. Groen is groei in de natuur. In de kerstvakantie heeft mijn man het onkruid uit de tuin gehaald en ik heb het leuke werk gedaan. Een beetje snoeien en bollen, winterviolen en hedera in potjes gedaan. De vogels hebben zaadjes, vetbollen en een paar overgebleven oliebollen… Ik weet niet of dit verantwoord vogelvoer is, maar voor mijn lijn is ’t zeker niet goed en ik groei liever niet meer in de breedte.

dienblad

Liever

Ook heb ik een groene bril gekocht. Eentje om liggend op de bank naar de televisie te kijken zonder varifocus-glazen, want dan kijk je door het leesgedeelte en zie ik niets. De opticien noemde het mijn ligbril. Hij vond dit montuur me te lief staan, maar ik vind ‘m leuk. Misschien wil ik dit jaar wel liever zijn voor mensen die dat nodig hebben. Ik zal er rekening mee houden en af en toe die groene bril ook opzetten als ik niet op de bank lig voor de tv.

Groei

Eén goed voornemen voor dit jaar is gelukt, mijn auto schoongemaakt aan de binnenkant. Het leek net een grote afvalbak van Mac Donalds. Omdat mijn moeder tot bijna het eind een andere auto kreeg van mijn vader, kocht ik deze bijna 2 jaar geleden van de erfenis, want ik leefde nog na alle ellende. Mijn vader zou trots op me zijn en ik denk aan hem als ik instap.

Ik faal nog vaak in lief zijn. Minstens 100 wil ik worden, want er kan nog zoveel beter. Die auto moet gewoon opgereden worden, tot hij niet meer rijdt. Groen is dit jaar dus hopelijk ook groei in relatie met anderen.

me

Liefde

Laat me lachen om de waanzin
Laat me hier in de woestijn,
Huilen om de liefde, als die langzaamaan verdwijnt
Als ik mij verlies, in alles wat mij stoort,
Roep dan: liefde, heeft toch,
Liefde heeft het laatste woord

Dit lied hoorde ik gisteren voor het eerst en dit stukje was een beetje confronterend. Ik kan me verliezen in alles wat niet rechtvaardig is, in wat niet klopt, in alles wat volgens mij beter of anders zou kunnen. Maar of ik nu wel of geen gelijk heb, het heeft geen zin mezelf te verliezen in alles wat me stoort, liefde is belangrijker.

Geduld

Geduld leer ik van de amaryllis-bol die al weken in een glazen pot staat in de kamer. Er gebeurde niets en ik dacht, het is kansloos dat dat ding het nog gaat doen. Ik was het zat en gaf hem een grote plons water en na een week zag ik opeens een groen puntje! Groei gaat meestal langzaam. Maar ik vertrouw erop dat als ik over een jaar terug kijk, ik toch weer íets heb geleerd.

2 reacties

  1. Olga van der Hoeven schreef:

    voor 2019 wens ik je de vrede van Heer in alle omstandigheden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: