/ / Groeten uit Tsjechië

Groeten uit Tsjechië

RELATIONEEL 💑
Tsjechië

Ansichtkaart uit Tsjechië

Sinds jaren heb ik weer eens een paar ansichtkaarten verstuurd. Hopelijk komen ze aan en zo niet, dan is dit een digitale ansichtkaart, mét veel meer tekst dan op de kaart. Ik moest wel even nadenken of je ansichtkaart met een ‘s’ of een ‘z’ schrijft, het is toch een behoorlijk ouderwets woord.

Glamping of woonwagen?

Dit jaar geniet ik echt weer optimaal van het kamperen. Van koffiezetten, melk koken in een heel klein pannetje en de was ophangen op mijn camping-droogmolen. In plaats van de bolletjes op zonne-energie hebben we nu een mini-lichtslang en ik vind ‘m leuk. Hij kan ook op een knipperstand, dat doen we maar niet.

lichtslang

We hebben ons best gedaan de caravan goed neer te zetten en het ging prima. De velden zijn hier behoorlijk scheef en we  hebben een kuil gegraven voor een van de wielen. Maar toen stond hij, na een uur, ook perfect waterpas! 

kuilwaterpas

Ik kocht bloemen op een Vietnamese markt in Rozany. Af en toe krijgen ze een plons water en ze doen het prima.

bloemen

We hebben een andere caravan sinds vorig jaar september. Mét toilet, iets wat ik nooit wilde, maar wat ’s morgens vroeg toch wel handig is. Een foto heb ik er niet van. Een dag voor vertrek kocht ik bij Trekpleister een mini-aircooler en een klein camping-koffiezetapparaat, maar er zit nu al een barst in de koffiepot. Gelukkig hebben we nog een camping-Senseo en toevallig lag er ook nog een pak koffiepads in een kastje. Het kan ook nog met een filter natuurlijk en een thermoskan hebben we ook nog. Mijn man zuchtte weer even bij de hoeveelheid ‘zooi’ die elk jaar meer wordt. Nu moet het wel genoeg zijn, luxer dan dit hoeft niet. Maar hij wilde een toilet… (oké, en ik gebruik hem). De wespenvanger komt ook goed van pas!

Relax dit jaar

Je ziet (leest) het, ik geniet dit jaar weer optimaal van het kamperen. We zijn al vaak weggeweest, onder andere naar Praag, naar Dresden, naar Bautzen en naar een zwemmeertje. Vorig jaar was ik uitgeput, had ik weinig tot geen energie en niet in een tophumeur. Ik ben zo blij dat het nu beter gaat! We zijn op dezelfde camping als vorig jaar. Zonder onze oudste, voor het eerst. Dat is wel een beetje kaal. Maar we appen en bellen en ik leg uit wat ze kan doen als de stop eruit springt en hoe de droger werkt. Het was al rustig toen we aankwamen op de camping en nu, na twee weken is het nóg rustiger. Aan de ene kant is dat heerlijk. Goed voor onze rust, maar soms mis ik wat aanspraak. Al werd ik vorig jaar ook niet erg vrolijk van een gesprek met onze campingburen, dus misschien is dit beter voor een keer. Nu heb ik wel tijd om de stapel tijdschriften te lezen die we mee hebben genomen. Voor de vakantie heb ik mijn CIP+  opgezegd, omdat ik €5 per maand voor een paar artikelen toch wel prijzig vind. In plaats daarvan heb ik nu voor €9,99 een Kobo abonnement, waarmee ik onbeperkt boeken kan lezen. Dus ik verveel me niet deze vakantie.

6 Comments

Geef een reactie