Immanuël

LEVEN MET GOD 🙏🏻
bible-journaling

Prinsen en Prinsessen

Toen mijn kinderen klein waren was er ‘Prinsen en Prinsessen’ op tv, met Ben Ketting. Mijn dochters zongen enthousiast mee met de liedjes en ik ook, soms met tranen in mijn ogen. In iedere aflevering vertelde een kind zijn of haar verhaal en het was niet altijd een leuk verhaal. Ben zong dan een lied speciaal voor hen. De angsten en zorgen van de kinderen in het programma raakten me, al had ik nog geen benul waardoor dat precies kwam.

Nu ben ik 15 jaar ouder, sterker, maar angsten en zorgen ken ik nog steeds. Helaas ben ik ook niet iemand die het leven altijd van de meest zonnige kant bekijkt en overal het positieve van in ziet. Ik ben soms bang voor kanker, voor uitzaaiingen, voor afwijzing, voor eenzaamheid, voor tekortschieten enzovoorts… U en jij kunt er ook vast van alles aan toevoegen. Wie is er nooit bang?

Immanuël

Dit vind ik nog steeds zo’n mooi liedje. Zangtechnisch niet geweldig, maar misschien juist daardoor zo echt.

Het is bijna kerst, Jezus is geboren en zo kwam God heel dichtbij. Immanuël betekent ‘God met ons’ en als Jezus komst werd aangekondigd door een engel klonk vaak “wees niet bang”. Zo vaak heb ik het al gehoord, in de kerk, als kind op school, de zondagsschool en in heel veel kerstliederen, maar het kan toch zomaar langs je heen gaan, omdat het zulke bekende woorden zijn. Iemand gaf me dit jaar een soort van gebedshulp, een Immanuël-dagboekoefening. Het helpt me om mijn gevoel te verwoorden naar God en te luisteren wat Hij wil zeggen tegen mij. Nog steeds ben ik regelmatig bang en ik zie nog steeds niet alles van de positieve kant. Maar dat vertel ik Hem dan, Hij is erbij en ik ervaar een stukje rust. Die rust wil Hij iedereen geven, ook u en jou!

Fijne en gezegende kerstdagen iedereen!

 

Want een kind is ons geboren

en een zoon gaf God aan ons

De heerschappij rust op

zijn schouder

en zijn naam zal zijn:

Wonderbare Raadsman

Machtige God

Eeuwige Vader

de Vredevorst

Immanuël, God met ons

Immanuël, God met ons

Want alzo lief had God de wereld

dat Hij zijn Zoon gegeven heeft

Iedereen die in Hem gelooft

leeft in eeuwigheid

 

Geef een reactie