Jezus

bloghop 2016

Kinderbijbel

Wie is Jezus voor mij? Zijn naam hardop uitspreken of opschrijven is iets wat ik niet gewend was vroeger. Dat was ‘niet eerbiedig’, spotten of misbruiken van God’s naam. In de kerk werd Zijn naam niet vaak uitgesproken. Het was zelfs een teken van rechtzinnigheid en degelijkheid om de naam Jezus bijna niet te gebruiken. In mijn kinderbijbel stonden wel plaatjes, maar niet één van Jezus. Dat mocht niet en ik wist niet beter.

Echt dichtbij kwam Jezus dus niet in mijn kinderjaren. Als ik nu mijn kinderbijbel doorblader vind ik het kaal en mis ik Hem. Ik denk dat we Jezus wel mogen afbeelden, zolang we niet het beeld of de afbeelding op zich, maar alleen Jezus zelf aanbidden. In de Bijbel staan ook beschrijvingen van Jezus. In Jesaja 53 staat dat Hij onopvallend was en Zijn uiterlijk elke schoonheid mist. Daniel 7:13 beschrijft ook Iemand die eruit zag als een mens. God schiep de mens naar Zíjn beeld en gelijkenis. We mogen dus best nadenken over hoe Jezus eruit zag en zo een beeld van Hem vormen.

Jezus

Jezus kwam heel dichtbij. Hij kwam als mens naar onze wereld. Hij was 30 jaar lang gewoon mens. Ging naar school, studeerde, leerde vreemde talen en was timmerman en al die tijd had Hij mensen lief.

Het belangrijkste wat Jezus voor mij deed was Zijn sterven aan het kruis en Zijn opstanding. Daardoor is de weg tot God vrij en mag ik kiezen voor een leven met Hem.

Wat doet Jezus nu? Hij bidt voor ons (Hebreeën 7:25). Hij is nu al een plaatsje aan het maken voor mij daarboven (Johannes 14:2). Daar staat ook dat er veel kamers zijn in Gods huis en grappig vind ik de toevoeging “Als dat niet zo was zou Ik het u gezegd hebben”. Misschien is dat speciaal voor mij denk ik, omdat ik zo lang twijfelde of er ook voor mij plaats is en ik soms een bevestiging nodig heb.

Door naar Jezus te kijken, de verhalen over Hem te lezen is ook mijn beeld van God de Vader veranderd. God is niet een God om alleen maar bang van te zijn. God wilde vanaf het begin een relatie met ons, met mij. Jezus heeft de straf op Zich genomen omdat het Gods verlangen is om de relatie met mensen te herstellen. Door Jezus kan ik nu rechtstreeks naar de Vader gaan en bidden tot Jezus en tot de Vader. God wil dan heel dichtbij komen en ik kan Hem alles zeggen.

Soms lig ik in de zon en praat ik met God. Hij komt dan heel liefdevol naar me toe met warmte. Jarenlang had ik een hekel aan de warmte van de zon en ging ik zitten in de schaduw, maar nu geniet ik van de zon. Soms helpt muziek me om bij God te komen. Dit is een mooi nummer om Jezus te zeggen dat ik van Hem houd.


Met deze blog doe ik mee aan de bloghop van mei 2016 van de christelijke webloggers.

3 reacties

 1. Ariëlla schreef:

  Zeker, muziek kan helpend zijn. Ook om je gevoel te uiten ( moet er vaak wel alleen voor zijn). Ik vind het heel mooi dat je die tekst uit Hebreeën noemt! Daar heb ik een blog over geschreven.

 2. Heleen schreef:

  Leuk Ariella. Kan ik je blog vinden in de Facebookgroep?

 3. Ariëlla schreef:

  Nee, daar zit ik niet in.
  Dit is mijn link: http://begrijpenwatjeleest.blogspot.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: