/ / KAMPEREN OP FLAKKEE

KAMPEREN OP FLAKKEE

VAN ALLES EN NOG WAT 🎈
Flakkee

Meivakantie

Gaan we kamperen in de meivakantie of niet? Eerlijk gezegd had ik niet heel veel zin. Kamperen is leuk, maar hele dagen bij elkaar, dat ben ik na al die lockdowns best zat. Ik zou zo graag weer eens iedere doordeweekse dag een paar uur alleen thuis zijn… Onze oudste had die wens ook en bleef thuis.

Op het laatste moment besloten we te gaan, met zijn drieën plus de hond, van 8 t/m 16 mei. De dichtstbijzijnde camping waar nog plaats was en ook honden welkom zijn, was op Flakkee, in Nieuwe Tonge om precies te zijn. Ik moest namelijk twee keer werken. Eigenlijk vier keer, maar twee collega’s waren zo aardig om een dienst van mij over te nemen.

Nieuwe deurmat

Toen de voortent overeind stond, de tafel, stoelen, Nespresso en nog meer vond ik het natuurlijk toch leuk. Bij Xenos had ik een nieuwe deurmat en twee kussentjes gekocht, waardoor ik meteen in kampeerstemming was. Kamperen doet me altijd goed.

Lopifit in Ouddorp

Lopifit

Op maandag waren we (voor ons doen) best sportief. De zon scheen en in een opwelling reserveerde ik drie Lopifits en een karretje voor de hond. Een e-bike heb ik thuis ook, dacht ik, dus het moest iets anders zijn. We moesten eerst oefenen op het terrein van de verhuurder, voor we de weg op mochten. Dat was ook wel nodig, want bij de eerste poging botste ik bijna tegen een scooter. Na een paar rondjes lukte het om niet al te erg te wiebelen en vertrokken we richting strand. Dat leek ons veiliger dan richting het dorp. Na een uur begon ik het zelfs leuk te vinden en ging ik te snel volgens mijn man en dochter.

Rondje Flakkee

Met de auto gingen we Flakkee rond. Van Nieuwe Tonge naar de Hellegatsplaten in Ooltgensplaat, naar Den Bommel, Stad aan ’t Haringvliet, Middelburg, Goedereede, Bunkercomplex ‘De Punt’, de slikken van Flakkee, Herkingen en weer terug naar Nieuwe Tonge.

Naar huis

Het idee was, zaterdag de voortent er af en zondag relaxen en naar huis. Maar het regende zaterdag én zondag…

Tussen de buien door begonnen we af te breken en hadden bijna alles zo goed als droog. Alleen het dak nog en daarna zouden we ontbijten. Maar het begon te plenzen! De woorden die toen uit onze mond kwamen zal ik niet herhalen en het was even moeilijk om de goede herinneringen van de week vast te houden. Gelukkig kwam de zon toch weer even terug en kon ook het dak drogen en aten we ons broodje. Even, want daarna bleef het regenen tot we thuis waren.

Inmiddels is alles droog en opgeruimd. Flakkee was leuk, maar thuis is ook weer fijn. De bloemen en planten in onze tuin zijn goed gegroeid in een week tijd en het huis lijkt opeens veel groter.

Geef een reactie