Kamperen

kamperen

Kamperen in NL

Mijn man heeft vorige week onze mini caravan en voortent opgehaald van de camping. Toen was het kamperen weer voorbij dit jaar. Het was precies 10 jaar geleden dat we in Nederland kampeerden. DeĀ jongste was 10 weken oud en we durfden niet heel ver weg te gaan. Dit jaar konden we niet ver weg vanwege de chemo’s.
We hebben de verschillen tussen kamperen in Nederland en kamperen in het buitenland goed kunnen gadeslaan. Natuurlijk was onze ervaring een beetje gekleurd door het feit dat we zelf dolgraag naar Spanje hadden gegaan, maarĀ toch een klein verslag van wat kamperen voor ons is en wat we anderen zagen doen dit jaar.

Wat is kamperen voor ons, of juist niet?

Kamperen is voor ons:Ā met z’n allen op stoffige wegen in de hitte zoeken naar een supermarkt in de omgeving. Je verbazen over het totaal andere assortiment dan in Nederland, bijvoorbeeld de hoeveelheid papjes bij de E-Leclerc en de vissen bij de visafdeling. Bij de kassa tot de ontdekking komen dat we de boodschappentassen zijn vergeten en dan maar alles los in de boodschappenkar en achterklep van de auto gooien.
Kamperen is voor ons niet:Ā 3 kmĀ verderop je boodschappen doen bij de Jumbo en dezelfde gehaktstaaf meenemen als thuis.

Kamperen is voor ons:Ā iedere dag buiten de gekste dingen die je kunt bedenken klaarmaken op de Skottelbraai.
Kamperen is voor ons niet:Ā netjes in je caravan op een gasstel je aardappels koken.

Kamperen is voor ons: altijd buiten eten, weer of geen weer. Bij regen gewoon onder de luifel en dan genieten van de mensen die langskomen en nat worden.
Kamperen is voor ons niet: iedere dag braaf in je mega-caravan of voortent eten, zelfs met heel mooi weer.

Kamperen is voor ons: genieten en gebruik maken van je staanplaats. Warme Skottel in het gras,Ā waardoor je zo’n leuk rondje krijgt de andere dag in het gras. Na het eten de tafel omkeren zodat alle kruimels en resten op de grond vallen, die eten de muizen vanzelf op.
Kamperen isĀ voor ons niet: met je grasmaaier het gras maaien rondom je caravan en kabouters als afscheidingĀ rond je voortent.

Kamperen is voor ons: zoveel meenemen als mogelijk is (de auto kan trekken), dus niet teveel. Daarom echte campingspullen gebruiken, want die wegen niet zoveel.
Kamperen is voor ons niet: je kampeerplaats zoveel mogelijk laten lijken op je huis. Met je eigen zweefparasol en Hartman tuinset, houten vlonders in de voortent en een extra schuurtent om alles op te slaan.

Kamperen isĀ voor ons:Ā uitrusten, maar ook de omgeving ontdekken.
Kamperen is voor ons niet: de heleĀ dag voor je tent zitten.

Kamperen is voor ons: een camping in het buitenland, niet al te netjes, zandpaadjes en een beetje wildernis.
Kamperen is voor ons niet: een luxe camping,Ā strakke veldjes met staanplaatsen, geasfalteerde paden en keurig gesnoeide planten en bomen.

Kortom, we ontdekten dit jaar dat kamperen, ook als je het leuk vindt voor iedere kampeerder echt een andere belevenis is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: