Kinga

Het Licht

Kinga

Kinga Ban leeft niet meer. Niet meer hier op aarde, maar wel bij God. Dat klinkt heel mooi en het is ook heel mooi. Nooit geen tranen en pijn meer. Maar wel een lichamelijk zware weg. Ik heb het gezien, 9 jaar geleden, hoe mijn moeder lichamelijk steeds meer aftakelde, maar ook meer naar God toegroeide. Kinga was heel open over haar ziekte en het leven na dit leven. Er zijn veel interviews met haar waarin ze hierover vertelde:

  • ChristenUni Magazine – september 2016 “Ja, dat we van Hem zijn is het belangrijkst. Alles moet wegvallen, behalve Jezus. Dat gevoel heb ik zo sterk sinds ik ziek ben. Maar echt alles, ook mijn kinderen. Dat is voor mij ook een beetje het verhaal achter ‘In goede handen’ (liedje van Kinga voor haar kinderen, red.) Zelfs dat vraagt God me los te laten.”
  • Zij Lacht – Interview Kinga “Ik geloof dat ik eeuwig leven mag hebben bij Hem, straks in de hemel. Hij zal mij sowieso genezen. Maar of dat nu op aarde is, ik weet het niet. Ik besef één ding wel en dat houdt mij overeind: Hij is die Ik zal er zijn, en Hij is onnoembaar aanwezig. Hij is erbij. En dat is voor mij heel sterk”.
  • EO Visie 2012 – ‘Ik leef niet als een ziek mens’ “Dat is het geheim hoe je kunt leven met God, en dat is niet verdwenen tijdens de ziekte. Ik ben. En met dat Hij er is, is er vrede en rust. Er is ziekte in mijn leven, maar het is geen drama.”
  • Totaal Verhaal -Kinga Ban ‘Als je God dankt komt vanzelf de lofzang’ Ik zal zieker worden en door deze uitslag weet ik dat de dood weer een stap dichterbij is gekomen.’ Ze kijkt bijna verontschuldigend na deze confronterende uitspraak. ‘Tja, daar komt het toch op neer.’ Naar God maakt ze geen verwijten. ‘Ziekte hoort bij het leven in een gebroken wereld. Ik geloof niet dat God mij dit geeft. Daarom vind ik het juist goed om Hem te blijven loven. Dit is de situatie waar ik het mee moet doen. En daarin is Hij mij nabij.’ 
  • EO Visie 2019 ‘Jezus maakt me weer wakker’ – Kinga Bán over de hemel “En dan halen we nieuwe adem. Ik leer ervan om niet bang te zijn om dood te gaan. Het is zoiets als gaan slapen en Jezus is er dan aan de andere kant.”

‘Het Licht’

Ik vind zoveel liedjes mooi van Kinga, maar deze, samen met Damascus is een van mijn favoriete liedjes.

‘Heer U bent bij mij’

Vaak vind ik de wat minder bekende liedjes van bekende zangers of zangeressen mooier dan de ‘veel gedraaide’ nummers. Deze is zo mooi!

Heer U bent bij mij
U legt Uw handen op mij
altijd, altijd
U troost en verblijdt mij
U zegent en leidt mij mij
altijd, altijd

Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis
Uw stok en staf vertroosten mij wanneer het donker is
Heer U bent bij mij
U legt Uw handen op mij
altijd, altijd

U troost en verblijdt mij
U zegent en leidt mij
altijd, altijd

Al zou de vijgenboom niet bloeien
geen vrucht meer aan haar zij
Toch zal ik voor U juichen
ondanks alle pijn
Heer U bent bij mij
U legt Uw handen op mij
altijd, altijd

Soms is het mij niet helder welke weg U met mij gaat
De weg is dan verlaten en erg smal
Maar dan staat U aan de horizon
omstraalt mij met Uw licht
En zegt mij weer opnieuw: Je bent Mijn kind!
Ik ben Zijn kind

Heer U bent bij mij
U legt Uw handen op mij
altijd, altijd

U troost en verblijdt mij
U zegent en U leidt mij
altijd, altijd

Al zou de vijgenboom niet bloeien
geen vrucht meer aan haar zij
Toch zal ik voor U juichen ondanks alle pijn
Al zou er niets in mijn agenda staan geen enkel perspectief
U liefde blijft altijd bestaan, o Heer ik heb U lief

Heer U bent bij mij
U legt Uw handen op mij
altijd, altijd…
En altijd

 

1 reactie

  1. Cobie schreef:

    Moeilijk ..ik heb er moeite mee ..als je ziek ben je zo over te geven … sterke voor de familie man en kids ….liefs Cobie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: