Kunst- of nepnagels

kunstnagels

Kunst

Voor het eerst in mijn leven liet ik kunstnagels zetten. Al maanden kan ik niet van twee nagels afblijven en dat zag er niet zo fraai uit. Ik had zelf al kunstnagels van de drogist geprobeerd op die twee nagels, ook voor het eerst in mijn leven… Eigenlijk is dit niets voor mij. Ik ben best een burgerlijk type. Aan de twee gaatjes in de oren van mijn dochter moest ik ook even wennen een paar jaar geleden.

Iets geks

Als ik me zorgen maak over mijn gezondheid en weer gerustgesteld ben door de gynaecoloog heb ik altijd de neiging iets geks te doen. Vorige week was dat dus kunstnagels laten zetten en ik voelde me een kind met opeens wel heel erg volwassen nagels.

Nep

Ze zijn wel ontzettend nep! Vanuit de verte zien ze er nog wel oke uit. Vanaf de onderkant gezien wordt het al raarder en vanaf de zijkant zie je dat ze ongeveer 5x zo dik zijn dan normaal. Als ik wil steek ik er iemands ogen mee uit, of die van mezelf. Iets kleins oppakken is lastig. Op mijn werk voorzichtig ‘op de strip voelen naar een breekgleuf van een tablet’ kan niet, want dan breek ik meteen de hele tablet doormidden. Typen of ‘swipen’ moet ook opeens anders. Scherp zijn ze niet, dus even ‘krassen’ bij jeuk op je arm ofzo kan ook al niet.

Nou ja, om een lang verhaal kort te maken, mijn nagels moeten ook weer kort. De kunst-nagels gaan er uiterlijk volgende week af. Ik vind ze vanaf de opzij gezien zelfs hekserig en ik hou helemaal niet van nep, dus ik had het kunnen weten. Van nep-haren hield ik ook niet toen ik kaal was en ook heb ik nog steeds moeite met nep-gedrag. Volgende keer weer een andere gekke actie, of gewoon even winkelen. Voor nu ben ik een ervaring rijker en weet ik weer dat het ‘oude’ ook gewoon goed is.

3 reacties

  1. Ik kreeg hoofdpijn door nepnagels. Er zit een stofje in waar ik niet tegen kon. Raar maar waar. Helpt inderdaad je nagels te laten groeien.

  2. Anne Stekhoven schreef:

    Wel leuk dat je het uitprobeert maar het lijkt me inderdaad niets. Mijn eigen nagels hou ik kort zodat ik voel wat ik doe. Wel slik ik al jaren siliciumdruppels nadat mijn nagels spontaan gingen afbladderen zonder dat er van een laklaag sprake was. Ik had duidelijk een gebrek aan het mineraal.

  1. 18 februari 2020

    […] zijn er weer af, de kunstnagels die ik liet zetten. Ik vond het veel meer ‘nep’ dan ‘kunst’. Het was een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: