/ / Laatste blogje over 2020

Laatste blogje over 2020

LEVEN MET GOD 🙏🏻 | VAN ALLES EN NOG WAT 🎈
2020

2020

Wat een gek jaar was het en nu is het alweer de laatste dag. “Veel gaat goed” zeg ik vaak wanneer iemand vraagt hoe het gaat en dat geldt ook voor 2020. Er waren lastige dingen, maar veel was goed.

Corona

In maart had ik griep, mét koorts en smaakverlies. Het zou corona geweest kunnen zijn, maar getest werd er toen nog niet zo vaak, dus ik weet het niet. Het virus beïnvloedt al een jaar de hele wereld. Er is al zoveel over gezegd, wat zal ik er nog over schrijven. Volgens van Dissel speelde het opleidingsniveau van verzorgenden mee bij de uitbraak van corona in verpleeghuizen. Deze week nog zag ik een huisarts op haar werk hoesten in het kuiltje wat ze maakte met haar handen, wreef daarna even over haar arm en ging weer verder. Tja, ligt dat aan het opleidingsniveau?

Ondanks corona gingen we kamperen in Frankrijk en dat was erg leuk!

Gezondheid

kankervrij

Dit jaar ben ik twee keer voor een controle-afspraak naar het ziekenhuis geweest. Eén keer bij de gynaecoloog en één keer bij de radiotherapeut/oncoloog en beide keren was alles oké. Ook mijn jaarlijkse mammografie was goed. Sinds november ben ik zelfs 5 jaar kankervrij ben! Voor mij is dit nog steeds een groot wonder.

ETS-Bijbelcursus

De laatste jaren volg ik de ETS-Bijbelcursus (meer info in het filmpje hierboven). In januari en juni deed ik tentamen en haalde een 8 en een 8,7. Die laatste is het hoogste cijfer wat ik haalde en dat kwam vast omdat ik door de lockdown veel tijd had om te leren. In september begon ik aan het 3e leerjaar van de ETS-Bijbelcursus. Voor mij is dit het laatste cursusjaar, want ik begon met het 4e leerjaar en het zijn totaal 4 leerjaren. Naast de cursus Contextueel Pastoraat die ik daarvóór deed is dit wel het leukste wat ik ooit heb gedaan. Iets leren vind ik leuk en doet me goed weet ik nu. Het geeft wat structuur in de week. Maar belangrijker is dat kennis van de Bijbel ook meer kennis van God is en daarmee weet ik me gezegend.

Kerk

Ik realiseer me dat ik het laatste jaar en misschien nog langer niet zoveel blogjes schreef op deze website. Dat is niet omdat ik er geen lol meer in had, of niet meer geïnteresseerd ben in onderwerpen die met ‘Leven met en na kanker’ te maken hebben! Er was de laatste paar jaren iets wat bijna nog meer impact op me had dan de kanker in 2015.

Links op de foto staat de kerk uit mijn jeugd en rechts is het gebouw waar de kerkelijke gemeente waar wij vanaf de start deelnemer waren een aantal jaren de zondagse diensten hield. Over de laatste gemeente schreef ik de serie Grace023. Vanaf de start in 2013 kwamen we in die gemeente en het was zo goed in het begin. Na een paar jaar veranderde de sfeer en de koers en inmiddels is bijna de helft van de mensen met wie we in 2013 zijn begonnen weg. In mei dit jaar besloten te vertrekken uit de gemeente. Ik wilde niet weg, maar het ging niet meer. Er was sprake van manipulatie en ik hield het er niet meer vol. Omdat ik dit geen goede reclame vind voor het christelijk geloof vond ik het lastig om er op deze website over te schrijven. Gelukkig is God nog steeds dezelfde, ook voor mij. Daar kan ik wel over schrijven.

No More Night

Ik geloof dat ooit alle pijn voorbij en is het nooit meer nacht zal zijn. Dan prijzen we God en zullen we voor altijd leven in het licht van het Lam, zingt David Phelps.

Geef een reactie