Lieve Heer Jezus, U wil ik danken

Dankdag

Het is vandaag dankdag en hoe meer ik erover nadenk, hoe meer dankbaarheid ik ervaar. Voor de ETS-bijbelcursus ben ik het Mattheüs-evangelie aan het lezen. In hoofdstuk 6 gaat het over bezorgdheid en Jezus zegt daar “Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u ze niet ver te boven?”

Ondanks mijn bezorgdheid de afgelopen maanden zorgde God voor mij. Ik ben dankbaar dat ik me nu beter voel. Dankbaar voor zoveel, voor grote en kleine dingen. Voor mijn nieuwe laarsjes, die ik gisteren kocht in de uitverkoop. Voor de zin om ze te kopen. De energie die ik ervoor had, ondanks dat ik moe was. Voor zoveel lieve vrienden en natuurlijk voor mijn man en kinderen.

Lieve Heer Jezus, U wil ik danken

Dit filmpje moet je even kijken! Het is een opname van de ‘Ridderkerkse Kinderkoren’ voor Nederland Zingt, in Schiedam. Onze kinderen zongen mee en wat ben ik weer trots als ik hen zie. Zo klein en schattig waren ze toen. En wat ben ik dankbaar voor de leuke meiden die ze nu zijn.

Ik blijf houden van kinderliedjes. Ze zijn vaak zo eenvoudig en veelzeggend. De tekst van dit lied vind ik zo mooi en herkenbaar.

Lieve Heer Jezus, u wil ik kennen,
graag wil ik weten wie u bent.
Lieve Heer Jezus, u wil ik kennen,
u wil ik kennen meer en meer.
Lieve Heer Jezus, trouwe Heer.

U weet waar ik zit en u weet waar ik sta,
zelfs in ’t donker van de nacht,
u ziet mij op school en waarheen ik ook ga,
u houdt over mij de wacht.

Lieve Heer Jezus, u wil ik eren,
ik wil eerbieding voor u zijn.
Lieve Heer Jezus, u wil ik eren,
u wil ik eren meer en meer.
Lieve Heer Jezus, trouwe Heer.

Ben ik vrolijk of kwaad of heb ik verdriet,
ik mag schuilen in uw hand.
Ook als ’t moeilijk wordt weet ik dat u mij ziet,
dat gaat boven mijn verstand

Lieve Heer Jezus, u wil ik danken,
danken voor het leven dat U geeft
Lieve Heer Jezus, u wil ik danken,
u wil ik danken meer en meer.
Lieve Heer Jezus, trouwe Heer.
Lieve Heer Jezus, trouwe Heer.

1 reactie

  1. Cobie schreef:

    Heleen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: