Liever de Genezer dan de genezing

More Than Anything

Liever de Genezer

‘Help me liever de Genezer te willen dan de genezing, liever de Heiland dan de redding, liever de Gever dan de gift, liever Jezus dan wat dan ook’. Best een spannende tekst, zeker als je (ernstig) ziek bent of bent geweest. Al gaat het lied  niet alleen over lichamelijke genezing natuurlijk.

In eerste instantie was het de muziek die me raakte, maar toen ik beter luisterde naar de tekst vond ik het nog mooier.

“More Than Anything”

I know if you wanted to you could wave your hand
Spare me this heartache and change your plan
And I know any second you could take my pain away
But even if you don’t I pray

Help me want the Healer more than the healing
Help me want the Savior more than the saving
Help me want the Giver more than the giving
Oh Help me want you Jesus more than anything

You know more than anyone that my flesh is weak
And you know I’d give anything for a remedy
And I’ll ask a thousand more times to set me free today
Oh but even if you don’t I pray

Help me want the Healer more than the healing
Help me want the Savior more than the saving
Help me want the Giver more than the giving
Oh Help me want you Jesus more than anything

When I’m desperate and my hearts overcome
All that I need you’ve already done
When I’m desperate and my hearts overcome
All that I need you’ve already done

Oh Jesus Help me want you more than anything

Help me want the Healer more than the healing
Help me want the Savior more than the saving
Help me want the Giver more than the giving
Help me want you Jesus more than anything
Help me want you Jesus more than anything

God is geen kerstman of sinterklaas

Op haar Facebookpagina schrijft de zangeres, Natalie Grant dat ze dit lied schreef toen ze zich realiseerde dat ze God eigenlijk behandelde als de kerstman en Hem lijstjes gaf met dingen die Hij moet doen, geven of laten gebeuren en in dit interview zegt ze niet te geloven in een ‘name it and claim it’- of welvaartsevangelie. Ze is in 2017 behandeld voor schildklierkanker en in het interview lees ik ook over een depressie die ze heeft gehad. Ze zegt dat God ons nooit zal verlaten, in welke storm ook. De tekst uit 1 Petrus 5:10 heeft haar geholpen in het leven:

“De God nu van alle genade, Die ons geroepen heeft tot Zijn eeuwige heerlijkheid in Christus Jezus, Hij Zelf moge u – na een korte tijd van lijden – toerusten, bevestigen, versterken en funderen”.

Als je mij een beetje kent begrijp je dat ik iets heb met dit lied en inmiddels ken ik het uit mijn hoofd. Soms word ik zo moe van het welvaartsevangelie en de grote verhalen die ik lees in christelijke media. Ik weersta de verleiding tot het noemen van boeken of websites over rijkdom en welvaart. Het zou teveel eer zijn en afbreuk doen aan de boodschap van het lied. Belangrijker is te benadrukken dat God er is voor me als ik ziek ben of me rot voel. Dat Hij alles heeft gedaan wat nodig is voor mij.

When I’m desperate and my hearts overcome. All that I need you’ve already done”.

2 reacties

 1. Anne Stekhoven schreef:

  Mooi verwoord Heleen. Ik ben het helemaal met je boodschap eens. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik na 37 jaar pijnklachten toch nog af en toe de hemel toeroep dat het nu wel mag stoppen…

  • Heleen schreef:

   Hoi Anne,
   Ik zou willen dat ik je pijnklachten kon wegnemen en ik heb net voor je gebeden. Je mag zeker de hemel aanroepen dat het stopt!
   Mijn blog ontstond uit frustratie over een bepaalde leer en dit lied kwam zo binnen bij me. Het herinnert me wat of Wie het belangrijkste is, Jezus. Maar dat is soms moeilijk. Daarom vind ik het mooi in dit lied dat er staat ‘HELP ME want you Jezus more than anything’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: