/ / Medische fitness en de fysiotherapeut

Medische fitness en de fysiotherapeut

LEVEN NA KANKER 😇

Al 8 maanden fitness

Nog weer eens een ‘fitnessblogje’, want het is best leuk. Ik fitness gewoon al 8 maanden iedere week! Ongelofelijk, voor iemand die absoluut geen sportliefhebber is toch? Maar ik blijf gaan, omdat het helpt. Zeker na afloop, terug naar huis is het leuk, dan voel ik me een topsporter.

Fysiotherapeut

Er zijn meerdere fysiotherapeuten en soms wisselen ze. Ze zijn allemaal aardig en ook de vaste fysiotherapeut op ‘mijn’ groep is leuk en ik leer veel. Soms word ik toch niet erg blij van haar. Na weken de ‘side plank’ vanuit mijn knieën te hebben gedaan zei ze opeens “ik wil dat je de side plank nu met je voeten op de grond gaat doen”. 

Side Plank vanuit knie
Side Plank

Hier was ik niet meteen heel erg enthousiast over…   Ik zei meteen dat dat niet zou gaan lukken, maar de fysiotherapeut geeft niet zo snel op, dus ik moest er aan geloven. En ja, het lukte! Dit voelt wel heel ‘echt’, moet ik zeggen. Het lukt nog niet lang, een paar seconden, maar zo begon ik ook ooit met de Side Plank vanuit mijn knieën. Dus ook dit gaat steeds beter natuurlijk.

Voor mij geen sportschool

In theorie zou ik alles wat ik bij de medische fitness doe, ook in een sportschool kunnen doen. Maar ik ben bang dat ik het dan niet langer dan een paar maanden volhoud en al snel spijbel. Een afspraak afzeggen is niets voor mij, dus ook niet bij de medische fitness. Dat helpt om altijd te gaan, tenzij het echt niet kan.

De groep is ook leuk. Waar vind je een sportschool waar iedereen je bij je naam noemt. Waar je tijdens de fitness wordt getrakteerd op chocola, omdat er iemand jarig is? Of na afloop op cake, omdat iemand oma is geworden? Té leuk toch?

Sporten tijdens/na kanker

Voor wie nog niet overtuigd is of meer informatie wil, zijn hier nog wat linkjes:

 

Geef een reactie