Medische fitness vanmorgen

Medifit

Maandagmorgen

Het weekend is weer voorbij. De storm is weer wat gaan liggen. De hond snuffelt wat aan de takken en de fles wijn is leeg. Om 10 uur is mijn wekelijkse fitnessuur. Douchen vind ik niet nodig van tevoren. Om half 10 poets ik mijn tanden, trek mijn sportkleding aan en ga ik.

Balans

Sinds anderhalve maand is de oncologische fitness afgelopen en begon ik met medische fitness bij dezelfde organisatie. De oefeningen zijn wat zwaarder en ik ben meer zelfstandig bezig. Het is nu mijn eigen verantwoordelijkheid om niet te veel en niet te weinig te doen. Ik zoek nog naar een balans, soms doe ik te veel en kan ik de hele dag niets meer.

Ik heb me behoorlijk uitgesloofd vanmorgen. Alle zorgen, drukte, inspanning en onrust trapte ik weg op de cross-trainer. Inclusief mijn verbazing en frustratie over het ’25 opgewekte doden’ verhaal waar ik gisteren over schreef.

Senioren

De gemiddelde leeftijd ligt rond de 75 denk ik, al is die nu door mij wel een stuk gezakt. De mensen zijn aardig. Ze moeten even wennen aan mijn oefeningen en zijn vol bewondering over wat ik allemaal doe. Ben ik ook eens een keer ‘de beste’ met sport. De laatste 10 minuten doen we vaak wat gezamenlijke oefeningen. Ik mocht samen met een lieve, hele oude mevrouw. We deden oefeningen met een elastieken band. Iemand waarschuwde me dat ik voorzichtig met haar moest zijn en natuurlijk deed ik dat.

Toen we klaar waren ging ik even zitten aan de tafel met seniorenkrantje. Daar snel sportschoenen uitgedaan en mijn andere schoenen aan. Hond uitgelaten toen ik thuis kwam, douchen en de was opgeruimd. Straks mijn dochter uit school halen en naar de orthodontist. Zij voor controle van haar nachtbeugel en ik voor een losse spalk in mijn mond. Beetje druk vandaag. De stress is nog niet helemaal uit mijn lijf merk ik…

senioren

2 reacties

  1. Anne Stekhoven schreef:

    Goed bezig Heleen. De positieve werking van de crosstrainer in zake stress reductie ken ik uit ervaring. Ik trappel ook met regelmaat de nare gedachten een end weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: