GROEI IN RELATIE BLOG OVER GROEI IN RELATIE, MET GOD EN MENSEN, IN GOEDE EN KWADE DAGEN, IN GEZONDHEID OF MET KANKER
BLOG OVER GROEI IN RELATIE, MET GOD EN MENSEN, IN GOEDE EN KWADE DAGEN, IN GEZONDHEID OF MET KANKER

Mijn kersthuisjes

Kerstboom

Dit jaar had ik niet zoveel zin in de kerstboom. Het is zoveel werk en ik was nog niet zo in kerststemming. Toen kochten man en dochter, terwijl ik op mijn werk was, een mini-kant-en-klare kerstboom. Ik vond al dat ze zo snel toestemden in een jaar zonder kerstboom…. Kerst zonder kerstboom is niets voor mijn man. Ook de doos met kerstspullen kwam van de zolder waaruit nog wat dingen kwamen en nu vind ik het wel leuk. Ik heb nog wel wat dingen verplaatst, want een pluchen rendier náast de kerststal kan echt niet.

Mijn kersthuisjes

Wat niet kan ontbreken zijn mijn kersthuisjes. Ze zijn al 20 jaar oud en ik kocht ze met mijn moeder bij V&D in Rotterdam. Terwijl mijn moeder soms erg makkelijk geld uit gaf, ben ik soms te krenterig. Ik hoor haar nog zeggen “koop het nu, want je vindt het leuk”. Precies weet ik niet meer hoe het ging, maar ik heb een klein en een groter huisje. Eéntje kreeg ik van mijn moeder, waarschijnlijk de grotere, want mijn moeder was absoluut niet gierig en gaf graag.

’s avonds met waxinelichtjes erin zijn de huisjes nog leuker

Nog even shoppen

Mijn dochter bracht ik naar de schaatsbaan vorige week. De hele school ging verdeeld over de dag schaatsen in Rotterdam. Tussendoor ging ik alleen even shoppen in de Koopgoot en bij de Bijenkorf. Nét voor de lockdown dus, maar wel netjes met mondkapje in de winkels hoor. Ik zocht een koffiebeker waarin mijn koffie warm blijft op mijn werk, een koffiebeker met deksel voor thuis en ik liep langs de Swatch-winkel waar ik een horloge kocht voor mezelf. In gedachten hoorde ik “koop het nu, want je vindt het leuk” en ik dacht, je hebt gelijk ma, soms moet je lief zijn voor jezelf.

shoppen
mijn aankopen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: