Naar buiten vandaag

hond op de fiets

Fietsen

Het is mooi weer en ik ben veel buiten geweest vandaag. Vanmorgen heb ik een uurtje gefietst met een vriendin, Met de hond voorop in een fietsmandje. Het was lang geleden dat ze mee mocht op de fiets, want ze klierde vaak op de fiets. Ze ging dan rechtop staan in het mandje of blaffen. Ik geef haar een tweede kans vandaag. Ze is nu bijna 4 jaar oud en wat rustiger. Ook op de fiets kan ze zich nu normaal gedragen blijkt. Naast dat het gezellig is met de hond, is ze ook leuk voor foto’s geef ik toe. Haar oortjes wapperden zo leuk in de wind en  de foto is ook nog eens leuk voor Facebook als omslagfoto.

Snoeischaar

Vanmiddag ben ik in de voortuin bezig geweest. Vooral snoeien vind ik leuk. Mijn man houdt altijd zijn hart vast als ik een snoeischaar in mijn handen heb. Hij is bang dat er niets overblijft. Maar hij was toch niet thuis en planten groeien meestal weer aan, zeg ik altijd. Ik heb nog snel voor sluitingstijd een verpakking met 6 literflessen azijn gehaald in de winkel. Een gaatje geprikt in de dop met een schroevendraaier en toen 3 flessen leeggespoten over het onkruid op de straat.

Antidepressiva

Tuinieren is altijd mijn beste antidepressiva en ik zou het dus vaker moeten doen. Ik maak me soms te druk en denk veel na. Terwijl ik me uitleef op het onkruid en de takken van de boompjes knip denk ik na en praat ik even met God. Het helpt. Ik ben lekker moe nu, anders moe dan altijd, gewoon gezond moe en ben weer heerlijk relaxed.

3 reacties

  1. Cobie schreef:

    Goed bezig heleen

  2. Cobie schreef:

    Goed bezig Heleen ??

  3. Sander Funcke schreef:

    Fijne feel-goodblog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: