/ / Smaakverlies

Smaakverlies

BAARMOEDERKANKER🎗
geen smaak meer tijdens chemokuur

Trek

Smaakverlies hoort bij chemokuren, maar ik begin het zat te worden. Het is 12:37 uur en ik voel mijn maag. Honger is een groot woord, maar ik heb wel trek. De vraag is alleen, wat zal ik gaan eten? Bovenstaande collage zou mij normaal het water in de mond doen lopen. Het zijn een aantal van mijn favoriete, gezonde en minder gezonde snacks of etenswaren. Alleen zijn ze nu niet te vreten. Ik heb het nog lang geprobeerd, een chipje of een chocolaatje. Mijn geest kon het niet bevatten gewoon, want voor mij was en is dit heel ongewoon. Het moet gewoon lekker zijn dacht ik, maar inmiddels weet ik beter. Het smaakt echt niet meer.

Afvallen

Een jaar geleden deed ik nog een cursus bij Vivenz, ‘Eten de baas’, omdat ik wat kilo’s kwijt wilde. Die kilo’s gingen er niet af natuurlijk, daarvoor vond ik alles te lekker. Wel leerde ik toen dat ik er ondanks wat kilo’s teveel toch mocht zijn en ik kocht toen na lange tijd weer een nieuwe, dure Triumph-bh. Nou, en omdat ik geen borst-, maar baarmoederkanker heb kan ik die nog steeds aan gelukkig en hij zit lekker.
Inmiddels zijn er door de operatie en chemo wel 5 kilo af. Dat vind ik niet erg, maar zo blij als ik daar anders mee zou zijn ben ik niet natuurlijk.

Rare lunch

Sommige andere dingen (niet veel helaas) smaken nu juist iets beter, zoals koffie. Dus ik denk dat het straks een bruine boterham met boter wordt en een bakje koffie. Rare lunch, wie had dat ooit kunnen denken, dat ik niks meer zou lusten. Tegen mijn man en kinderen en anderen die iets lekkers meenemen zeg ik bij deze ‘sorry als het niet smaakt, het ligt niet aan jullie, ik hoop dat ik later nog veel van jullie kookkunsten, of chocolaatjes mag genieten’.

One Comment

Geef een reactie