/ / Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie

BAARMOEDERKANKER🎗
Rijndam oncologische revalidatie

Rijndam

Al 2 weken ben ik bezig met de oncologische revalidatie bij Rijndam en tot nu toe ben ik er blij mee. Het hele programma duurt 12 weken in totaal en is verdeelt in modules (zie foto).

Fitness

Twee keer per week fitness ik een uur in een groepje met andere kankerpatiënten, onder begeleiding van twee fysiotherapeuten. Na dat uur doen we met z’n allen nog een balspel of ontspanningsoefening. De groep wisselt, want sommige mensen zijn al langer bezig en iemand is deze week begonnen. Op dit moment zijn we met z’n vieren, naast mij nog 3 oudere mannen en de sfeer is echt leuk.

Ergotherapie

Na de fitness ga ik één keer per week nog naar een energiecoach/ergotherapeut, die me leert om te gaan met mijn beperkte energie. Deze hele week kreeg ik als opdracht om thuis ieder half uur op te schrijven in een vakjesschema wat ik doe en het vakje een kleur geven. Rood als het energie kost, groen als het energie geeft en geel is neutraal. Van dezelfde ergotherapeut krijg ik later de module arbeidsreintergratie.

Psycholoog

Ook ga ik één keer in de week drie kwartier naar een psycholoog. Bij haar kan ik mijn verhaal doen, hoe het gaat en wat moeilijk is op dit moment. Ik verveel me dus niet de komende maanden, maar ik kom ook weer een beetje in een ritme, dat is ook wel goed.

Geef een reactie