Opruimen van mijn kledingkast

kledingkast

Kilootjes

Zo eens in het jaar is er dat beetje pijnlijke moment. Dat ik mijn kledingkast opruim en niet alles meer past… Heel af en toe in mijn leven viel ik af, maar meestal kwamen er langzaamaan wat kilo’s bij. Toen ik net getrouwd was en na elke zwangerschap bijvoorbeeld.

Nadat ik in 2015 hoorde van mijn baarmoederkanker, operatie, chemokuren en bestralingen bedacht ik dat er één positief ding was, ik zou vast een paar kilo afvallen. Dat gebeurde ook. In de week na iedere chemokuur viel ik wat af en na een half jaar was ik 10 kilo lichter. Dat ik door het verwijderen van mijn baarmoeder en eierstokken in de overgang zou gaan en de meeste vrouwen dan in gewicht aankomen, daar had ik nog niet zo over nagedacht. Die 10 kilo zit er dus weer aan en nog meer. Maar ja, de kanker blijft al 4 jaar weg en wie weet voor altijd. Dan maar wat kilootjes teveel.

Opruimen

Deze week ging ik toch maar weer eens mijn kledingkast opruimen. Een klein stapeltje ‘te klein, maar misschien past het ooit weer’ heb ik bewaard. Maar het meeste ging in een vuilniszak en in de kledingcontainer op de hoek van de straat.

Mijn pruik heb ik na de chemokuren al weggegooid, nadat ik hem drie keer heb gedragen. Maar ik had nog een paar herinneringen. De zachte grijze broek en het blauwe en groene shirt, die ik vaak droeg in die tijd lagen nog steeds in de kast. Het shirt wat ik droeg op de begrafenis van mijn vader. Het ging nu de vuilniszak in. Mijn chemo-mutsjes heb ik bewaard. Op de een of andere manier kan ik die niet wegdoen.

Het shirt wat ik ooit kocht voor Opwekking past ook niet meer. Dat vinden de kinderen niet erg, want zij vonden altijd al dat ik er voor gek in liep. Eerlijk gezegd begrijp ik nu ook niet meer dat ik het durfde… Al blijf ik de grap van TimZingt nog steeds wel leuk vinden!

Het denim-babyhoedje wat ik ooit kocht bij HEMA voor een van de kinderen blijft ook bewaard natuurlijk.

Toen zag ik vorige week in de sale, een jumpsuit bij Didi. Ik dacht, zal ik eens gek doen en ‘m passen? Hij paste én ik vond hem leuk. Het hele gezin heeft me al uitgelachen, maar ik kan ’t hebben. Of ik hem na deze blog nog aan durf weet ik niet, maar hij heeft lange mouwen, dus ik kan nog even moed verzamelen.

2 reacties

  1. Cobie schreef:

    Hoi Heleen als je opruimt kan er weer wat nieuws bij ,ook zn voordeel toch iets nieuws gr cobie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: