/ / Opwekking 2016 ‘Samen Jezus leven’

Opwekking 2016 ‘Samen Jezus leven’

LEVEN MET GOD 🙏🏻
Opwekking 2016

Het hele huis ruikt naar kamperen, de lucht komt je tegemoet als je de deur opendoet. Dat komt omdat de was van 5 dagen nog op een hoop ligt boven. Maar het is niet erg, want de kinderen zeggen dat ze er een zomervakantiegevoel van krijgen.

Ik wil een blog maken over ons kampeerweekend bij Opwekking want het was weer te gek, maar ik vind het lastig te omschrijven. Wat is er nu zo leuk aan Opwekking dat zelfs de geur van de vuile was ons blij maakt? Hoe beschrijf je de sfeer? Wat was er dit jaar zo leuk?

Allereerst de muziek natuurlijk! Het zingen met 15000 mensen bij elkaar is zo gaaf. Ik werd helemaal enthousiast door het nieuwe lied ‘Laat alles in dit huis’. Sowieso gaat dat beter als ik ergens wat meer anoniem ben en natuurlijk als ik lekker alleen thuis ben met de cd aan.
Leuk vind ik de diversiteit in sprekers. Op zaterdagmorgen Anko Oussoren die tijdens een seminar ‘Jezus/geloof voorleven’ vertelt dat hij lid is van een kerk waar jongeren belijdenis doen en dat dit niet gewoon is maar een wonder. Hij gaf een inkijkje in het leven van tieners en jongeren en hun geloofsbeleving en begon met te zeggen dat geloof je wordt gegeven. Iets wat wel goed is om te beseffen soms. Het hangt niet af van ons voorleven en het is geen trukendoos die je opentrekt om jongeren te laten geloven. Het is belangrijk om jongeren deelgenoot te maken van het evangelie én van een geloofsgemeenschap, omdat geloven op je eentje heel lastig is. Welke maakt niet uit denk ik.
7 jaar terug stapte ik nog blanco overal op af, nu ben ik wat kieskeuriger. Mooi is dat de preken me desondanks toch aanspraken. Dat moet wel het werk van de Geest zijn die weer iets in me losmaakte. Henk Stoorvogel die zondagmorgen sprak over Petrus en Johannes die samen Jezus leefden. Ze waren beiden verschillend, maar hadden elkaar nodig en vulden elkaar aan. We konden door het weer nog net een plekje vinden op de houten plankenvloer in de nazorgtent. Dat zat niet heel comfortabel maar het was fijn om erbij te zijn!
Gevlucht voor de regen en omdat het seminar met Brian Doerksen vol was liepen we zaterdagmiddag de samenkomsttent binnen bij het seminar van Kees Goedhart. Ik weet soms niet of ik zijn grappen wel of niet leuk vind. Hij gaf nu een soort van ‘Basic Pinksterles’ over de gaven van de Geest met wel een grappig voorbeeld. Zijn grap zondagavond in de samenkomst vond ik wat kort door de bocht. Hij zei de Nederlandse taal soms negatief te vinden. Omdat we op de vraag “Hoe gaat het?” antwoorden met “onder omstandigheden goed”, terwijl we juist boven de omstandigheden moeten staan.  Taalkundig klopt het ook niet, want het is ‘naar omstandigheden’.

Wat ik dan weer wel naar omstandigheden en boven verwachting zeer goed vond waren de douches! Die waren echt Opwekking 2.0, namelijk met deuren in plaats van die net iets te kleine gordijntjes. Daardoor stond je even ‘boven de omstandigheden’, onder het warme water met die kou buiten!

Het Compassioncafe is altijd erg gezellig en zaterdagavond zongen Gerald Troost en Elvis E. daar. Vooral de laatste vonden we erg leuk:

Eigenlijk is dit meer een kerstnummer, maar dat paste heel goed bij het weer van zaterdag. Het was niet meer dan 10 graden overdag in tegenstelling tot vrijdag, toen was het heel warm en heerlijk weer. Jammer vond ik het dat pas zondagmorgen iemand op het podium durfde te bidden voor droog weer voor de Sing-in. Ik hoopte al eerder op iemand met een groot geloof, die wel even zou bidden voor een wonder met veel zon. Ik zal wel nooit begrijpen hoe dat werkt en hoe mensen denken waarschijnlijk. Maar oké, we hebben de voortent droog mee naar huis genomen. Niemand is ziek geworden van het weer en na 2 ochtendjes bijslapen ben ik best weer fit. Dat vind ik een wonder!
We zijn weer bijgetankt en vol van de Geest, ik hoop mijn enthousiasme voor Jezus wat meer uit te stralen naar anderen met meer lef. De kinderen vonden het kinder- en tienerprogramma ook erg leuk en lopen nu nog met hun polsbandjes om, kortom het was echt een te gek weekend.

One Comment

  1. Ja wat maakt ons nu blij, door weer en wind, dankbaar was ik dat ik er bij mocht zijn weer dit jaar! Naar hoe leggen we het uit. Dat ik toch wel 6 of 7x helemaal door nat geregend ben en toch blij en warm was.

    De Geest werkt! De vreugde die ik voelde, het was niet weg te spoelen. Hoe hard het ook regende. Mooi wat je omschrijft en heel herkenbaar hier. Nu al zin in volgens jaar!

Geef een reactie