Opwekking 2017

Opwekking 2017

Weer thuis

Ik hang wat op de bank en ben aan het bijkomen van het Pinksterweekend. Van donderdagavond tot gisterenmiddag was Opwekking in Biddinghuizen ons thuis. Donderdagavond was het nog lekker rustig, maar vanaf vrijdag waren we met 20.000 andere kampeerders. Het was stralend weer en nu regent het en het voelt alsof we heel lang en ver op vakantie zijn geweest. Ik heb zoveel mensen gesproken, oude bekenden van cursus of camping en mensen op ons veldje en het was gewoon zo leuk! Het is wel erg stil en leeg nu thuis. Ik moet even acclimatiseren en uitrusten vandaag, want vanavond moet ik werken. Eigenlijk ben ik zelfs te moe om deze blog te schrijven, maar ja, vandaag is het ‘The Day After’ Opwekking (volgens Groot Nieuws Radio) en nog actueel, morgen niet meer misschien.

Programma

Er is heel veel te doen bij Opwekking. De kinderen en tieners gaan naar hun eigen programma. Voor volwassenen zijn er verschillende diensten, seminars of concerten tegelijkertijd of het overlapt elkaar. De ‘Opwekking 2017 App’ is handig om het allemaal nog een beetje op een rijtje te krijgen en een keuze te maken uit veel dingen.

Met mijn man ging ik naar de samenkomst met Orlando Bottenbley, naar een seminar voor ouders met tieners van 10 tot 16 jaar, met Bram Rebergen. Ik was even bij het aanbiddingsconcert van Kees Kraayenoord terwijl ik buiten zat in de zon. Met een paar vrouwen ging ik naar kleinkunst theater ‘Op en top vrouw’. Mijn man en ik waren dagleiding op zondagmorgen bij de  kinderdienst van groep 7/8 in de Jozuatent. We gingen naar de samenkomst met Gor Khatchikyan en het concert met Matt Maher. Tussendoor bezochten we de Lectuur- en muziektent, de MissionExpo, dronken we koffie op de MissionPlaza, gingen we even langs bij bekenden op het medewerkersterrein en we kregen visite op zondagmiddag.

Samen op Opwekking

Opwekking voelt als thuiskomen en nadat we in 2010 een dagje de sfeer hebben geproefd, gingen we vanaf 2011 ieder jaar het hele weekend. De kinderen wilden niet meer naar huis toen ze klein waren, zo leuk vonden ze het. De laatste jaren staan we als ‘gast’ op het veld van een andere kerkelijke gemeente uit onze woonplaats. Er komen steeds meer gasten bij, uit steeds meer kerken en inmiddels is het een behoorlijk interkerkelijk veld geworden, wat natuurlijk goed past bij Opwekking. We haalden gisteren zelfs het plaatselijke nieuws ‘Zwijndrechtse christenen samen op Opwekking’.

Verschillend en toch één

Tijdens Opwekking voel je je één grote familie ondanks de verschillen die er ook zijn. Bij Opwekking kun je de verschillen makkelijk omzeilen door de voor jou interessante sprekers of seminars te kiezen en zo blijft het leuk. Maar soms kan een onbekende spreker juist ook heel boeiend en verrassend zijn. Het liedje wat Mat Maher tijdens het afsluitingsconcert zong paste wel goed bij het samen christen zijn. Mijn droom is dat we overal en in iedere kerk met verschillen om kunnen gaan. Ik oefen zelf, ook na Opwekking verder hiermee.

 

2 reacties

  1. Anoniem schreef:

    Mooie blog, Heleen. Ik kwam je tegen op 120 woorden. We blijken veel overeenkomsten te hebben: christen, schrijven, kanker… Bijzonder ❤️

    • Heleen schreef:

      Haha, ja 120 woorden is leuk he. Weer heel anders dan een eigen blogsite. Een uitdaging ook om niet meer dan 120 woorden te gebruiken. Ik ga eens kijken of ik jou herken daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: